Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Valistusta rototiltin käyttöön

Engcon pyrkii edistämään rototilttien turvallisuusstandardien mukaista käyttöä käynnistämällä Iso-Britanniassa ensimmäisen kansallisen rototilttien koulutus- ja sertifiointiohjelman.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusi rototilttikoulutus sopii kaikille rototilttimalleille. Koulutuksessa käsitellään rototiltin käytön kannalta keskeisiä tekijöitä. Tarkoituksena on varmistaa, että laitteen käyttäjät oppivat käyttämään järjestelmää oikein ja turvallisesti. Käytännön koulutus ja testi on suunniteltu siten, että käyttäjä oppii käyttämään laitetta optimaalisesti, mm. kaivamaan epäkeskeisesti ja vähillä koneen siirroilla sekä tekemään V-muotoisia ojia, kulmikkaita penkkoja ja tasoitustöitä. Koulutuksessa esitellään myös monia lisälaitteita, joita on alettu käyttää yleisesti rototilteillä varustetuissa kaivukoneissa.

Käytännön opetuksen lisäksi käyttäjien on myös osoitettava ymmärtävänsä ja huomioivansa tiettyjä asioita käyttäessään rototilttiä. Tällaisia asioita ovat mm. syyt tietyn lisälaitteen valintaan, epävakautta aiheuttavat tekijät rototiltin käytössä, tarvittavat turvatarkistukset ja hälytyssignaalit sekä nostotoimenpiteisiin ja -laitteisiin liittyvät säännökset.