Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Rexrothilta uusi radiaalimäntämoottori

Rexrothin telavetoisiin kulkuneuvoihin suunniteltujen ajomoottoreiden valikoima laajenee uusilla runkokoon 10 MCR-T -radiaalimäntämoottoreilla.
Kuva: Rexroth.
Kuva: Rexroth. 
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valmistaja mainitsee tärkeimpinä parannuksina uusissa moottoreissa 20 prosenttia lyhyemmän asennuspituuden, 10 prosenttia suuremman liikkeellelähtömomentin ja suuremman ajonopeuden koneen dieselmoottorin alhaisemmilla kierrosnopeuksilla.

Moottorin ulkomittoja on voitu lyhentää viidenneksellä integroimalla pysäköintijarru moottorin etupäähän. Moottoriin on integroitu myös huuhteluventtiili, minkä avulla moottoreita voidaan jäähdyttää, kun niitä käytetään suljetussa piirissä.

Suoravetoisen moottorin suurimmaksi paine-eroksi ilmoitetaan yli 400 baria, ja suurimpien versioiden vääntömomentiksi ilmoitetaan 8 500 Nm. Syrjäytystilavuuksiltaan uudet moottorit ovat kooltaan 620–1 340 kuutiosenttimetriä.

Uudet moottorit on suunniteltu erityisesti pienikokoisiin telavetoisiin työkoneisiin, kuten pienkuormaajiin. Moottoreita voidaan käyttää napamoottoreina myös esimerkiksi pyörävetoisissa maatalouskoneissa ja pyöräkuormaajissa. Tuoteryhmävastaava Heikki Rusanen Bosch Rexrothilta mainitsee yhdeksi käyttökohteeksi myös harvesteripäiden syöttömoottorit, joissa moottorin kompaktista koosta voi olla hyötyä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Aiemmin MCR-T-tuoteperheeseen ovat kuuluneet 5- ja 6-kokoluokan moottorit, uudet mallit ovat runkokokoa 10.