Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Koneviestin osastolla kellotetaan traktorin kasaus - Okra-näyttelyssä ennätysmäärä kävijöitä

Okra Maatalounäyttely 2016 avajaispäivänä kävi ennätysmäärä kävijöitä. Näyttelyyn tutustui eilen noin 21 500 vierailijaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Okra-näyttelyn avasi maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Ohjelmalavalla nähtiin paljon erilaisia asiantuntijaesityksiä, palkintotilaisuuksia sekä seurattiin paneelikeskustelua. Tänäkin vuonna näyttelyvieraita on saapunut ympäri Suomea ja lähialueen tiet ovat hetkittäin ruuhkautuneet suuren kävijämäärän vuoksi.

Koneviestin osastolta löytyy näyttelyiden vetonaula, kun neljä henkilöä yrittää koota Ferguson-traktorin mahdollisimman nopeasti. Kasausjoukkue saa käyttää pelkästään käsityövälineitä, kuten kampi- ja räikkävääntimiä, räikällä varustettuja lenkkiavaimia ja meisseleitä, mutta niin sanotut ruuvipumput ovat kiellettyjä, samoin sähkö- ja paineilmakäyttöiset työkalut.

Kun traktori on valmis, istuu kapteeni ohjaimiin ja muut jäsenet siirtyvät sivuun ja nostaen oikeat kätensä valmistumisen merkiksi. Jos traktori ei starttaa heti, uusintayritykseen saa käydä vasta 15 sekunnin kuluttua ja jos ei vieläkään onnistu, on suoritus hylätty. Kaikki ruuvit ja mutterit on kiristettävä, sormitiukkuudesta tulee sakkominuutteja. Ferguson-traktorin kasauksen esitysajat ovat päivittäin klo 11 ja 14.

Kasausnäytösten välissä voit piipahtaa Koneviestin näyttelyrekassa kahvilla ja osallistua arvontaan. Yksi vierailukohde on myös Koneviestin suorakylvökoe, johon voi tutustua Lounais-Suomen ammattiopiston Loimaan koulutustilalla, osoitteessa Joenperäntie 262, Loimaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY