JPT Jaskari Oy osti HK-Kone Oy:n liiketoiminnan

JPT Jaskari Oy on hankkinut omistukseensa HK-Kone Oy:n liiketoiminnan 1.2.2019 alkaen. HK-Koneen TOP-tuotemerkki ja -tuotteet siirtyvät nyt toteutuneella liiketoimintakaupalla JPT Jaskari Oy:n omistukseen. HK-Koneen henkilökunta siirtyy JPT Jaskari Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Nyt toteutettu kauppa on osa JPT Jaskari Oy:n pyrkimystä kasvaa yhdeksi johtavista kiinteistöhoitopuolen työlaitevalmistajista Pohjois-Euroopassa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lappeenrantalainen HK-Kone Oy on infranhoitotyökoneiden lisälaitteiden kehittämiseen ja valmistamiseen erikoistunut yritys. Yritys aloitti TOP-tuotemerkillä toimivien tuotteiden valmistuksen vuonna 2001. TOP-Tuotteiden loppukokoonpano ja testaus ovat myös jatkossa Lappeenrannassa, mutta tuotteiden osavalmistus, hitsauskokoonpano, pintakäsittely ja tuotekehitys siirtyvät JPT Jaskarin tuotantotiloihin Köyliön Ristolaan. Köyliöön siirtyvät toiminnot, tuotekehitystä lukuun ottamatta, ovat aiemmin toteutettu alihankkijoita ostopalveluna. Nyt ne siirretään osin JPT Jaskari Oy:n omaan tuotantoon ja osin JPT Jaskari Oy:n osaomistamaan metallin alihankintapalveluja tuottavaan Tamminiitty Oy:n.

Koko HK-Koneen henkilökunta siirtyy JPT Jaskari Oy: n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. HK-Koneen Oy:n toimitusjohtaja Harri Karjalainen siirtyy JPT Jaskari Oy:n palveluksen vastuualueenaan TOP-tuotteiden sekä Serco-tuotteiden myynti kotimaassa. Liiketoimintakaupalla on myös vaikutus 4–5 henkilön lisätyöllistävä vaikutus Ristolaan, jossa töitä on tarjolla osanvalmistuksessa ja hitsauskokoonpanossa.

HK-Kone Oy:ltä siirtyvät TOP-Tuotteet täydentävät JPT Jaskari Oy:n tarjontaa vanhoille ja uusille asiakkaille kiinteistöhoitopuolella. Lisätarjontaa tulee mm. lumen auraukseen ja lastaukseen sekä kevään pesu- ja harjaustöihin. Toteutuneen kaupan myötä JPT Jaskari Oy on Suomen suurin kiinteistöhoitopuolen työlaitevalmistaja.