Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Moottorisahauksen SM-tittelit jaossa

Moottorisahauksen SM-kilpailu kisataan Lustossa lauantaina 16.6. klo 9–16. Mittelössä kilpaillaan viidessä näyttävässä osatehtävässä: kaadossa, teräketjun vaihdossa, alta-päältäsahauksessa, tarkkuuskatkaisussa ja oksien karsinnassa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kilpailun järjestää Suomen moottorisahauskilpailijat Sumoki ry. Kilpailuun on ilmoittautunut määräaikaan mennessä 16 kotimaista kilpailijaa, joita kirittämään saapuvat neljä virolaista kilpakumppania. Uusia kilpailijoita lajin pariin on tullut Hämeen ammattikorkeakoulun Evon osastolta. Sumoki ry on myös saamassa tulevaisuudessa lajin pariin naiskilpailijoita. Näin tulevaisuudessa Suomi voisi lähettää MM-kilpailuihin täyden joukkueen. MM-kilpailuissa on Prof-luokan lisäksi Juniori24 -luokka, sekä naisten luokka.

Tänä vuonna on myös moottorisahauksen MM-kisavuosi. Se tarkoittaa kovempia panoksia SM-kilpailuihin, joista on kolmelle parhaalle palkintona matka MM-kisoihin. MM-kisat järjestetään tänä vuonna elokuun alussa Norjan Lillehammerissa.

Moottorisahauskilpailun ohessa esitetään työnäytöksenä mottisavotta. ”Mottimestari” Antti Ticklén tekee Luston pihamaalle halkomotin. Ticklén on tehnyt aiemmin halkomotteja erilaisiin kohteisiin, muun muassa Kontiolahden Muistojen metsään ja Seurasaareen. Työnäytös muistuttaa siitä millaista työ mottisavotalla aikoinaan oli.

www.lusto.fi/tapahtumat