Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Koneviesti KoneAgriassa – katso videokooste näyttelyuutuuksista

Koneviesti tutustui KoneAgrian koneisiin laajalti. Koneviesti laati näyttelyuutuuksista koostevideon, johon nostettiin muutamia keskeisiä uusia malleja, jotka kertovat menetelmäteknisestä uudistumisesta.

Dieci esitteli uuden runko-ohjattavan telekuormaimen, ominaispainoltaan reipas yhdeksän tonnia. Kuormain oli varustettu maatalouskäyttöön, mistä kertoivat telepuomi ja leveät renkaat.

Puimuripuolella eri valmistajat esittelevät hybridiratkaisujaan, joissa kohlimet on korvattu pitkittäisillä puintiroottoreilla. Näyttelyssä oli Sampo Comian uusin hybridimalli, sekä New Hollandin ratkaisu hybridipuimurista.

BT-Agro on osa ruotsalaista Lyckegårdia, joka omistaa myös Cameleon kylvölaitteen. Cameleon palvelee uudistuvan viljelyn suuntauksia. Kone soveltuu kylvön jälkeiseen rivivälien haraukseen, täydennyslannoitukseen sekä aluskasvin tai kerääjäkasvin kylvöön. Uusiutuvan viljelyn menetelmien merkitys lisääntyy tulevan Glyfosaattikiellon myötä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Elho oli parannellus viime syksynä esiteltyä kivenkeruukonettaan. Hydrauliyksikkö on sijoitettu koneen vetoaisalle. Ratkaisu ei häiritse aisan teleskooppirakennetta, joka toimii maakiveen ajettaessa ylikuormasuojana nostaen keruuroottorit ylös maakiven tieltä.

Elho esitteli myös täysin nivelakselivoimansiirrolla toteutetun ketjumurskaimen 4,7m ulottuvuudella traktorin keskilinjasta. Leikkuupää on nivelletty vasemmasta reunasta ojanpientareiden siivoamista ajatellen. Kone painaa vähän yli tuhat kiloa.

Karjatalouskoneita edusti Rivakan G8 valssimylly, joka oli sovitettu Rivakan uuden tuubipakkerirungon päälle. Myös hapotinvarustus edusti uutta toiminnallisuutta.