60 vuotta sitten: Maatalouden konepuolen näkymiä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Koneostojen suhteen noudatettavaa varovaisuutta ja harkintaa on jatkuvasti teroitettu ostajien tiedoksi. Kaikesta päättäen näyttää siltä, että näin on meneteltävä edelleenkin.

Olen varma siitä, että sikäli kuin viljelijät ovat epätietoisia jonkin heille tuntemattoman koneen tai laitteen kelpoisuudesta, he voivat luottamuksella kääntyä konekonsulenttimme puoleen neuvoja ja opastusta saadakseen. Aivan väärin on käyttää periaatetta "annetaan vahingon kiertää". Konekonsulenttimme on viljelijän apuna silloinkin, kun tämä havaitsee joutuneensa koneen ostossaan petetyksi tai harhaanjohdetuksi. Teollisuudellemme nämä tapaukset muodostavat vakavan vaaran.

Toivoisin, että sillä taholla pyrittäisiin myyntiin kelpuuttamaan vain täysin kokeiltuja, asianmukaisesti suunniteltuja ja valmistettuja tuotteita. Vaikkakaan ilmaantuvia tapauksia ei näyttäytyisi kovinkaan monta, ne yleensä vaikuttavat myyntimarkkinoilla tuhoisasti. Valitettavasti tällöin joutuvat kunnollisetkin tuotteet usein pahaan vaaravyöhykkeeseen, josta ulos pääseminen tuottaa usein suuria vaikeuksia.

Koneagr. Heimo Ketola Koneviesti 13/1959