Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Saksalainen FAUN ostaa enemmistön kuopiolaisesta Trombia Technologiesista

Saksalaiseen teollisuuskonserni KIRCHHOFF Groupiin kuuluva, kunnallistekniikan kalustoa valmistava FAUN on hankkinut enemmistön kuopiolaisesta sähköisiä ja autonomisia lakaisukoneita sekä kiinteistöhuollon työlaitteita valmistavasta Trombia Technologies Oy:stä.
Kuva: Arto Turpeinen

Trombia Technologies laajentaa FAUNin tarjontaa maailman ensimmäisillä täysitehoiseen katujenpuhdistukseen kehitetyillä autonomisilla ja sähkökäyttöisillä Trombia Free-tuotteilla. Yhtiön kehittämä puhdistusteknologia vähentää kadun- ja aluepuhdistuksen energiankulutusta. Yhteistyön tavoite on mahdollistaa raskaskäyttöisen toimialan murros päästöttömään kiinteistöalueiden puhdistukseen.

FAUN Grou:n toimitusjohtaja Patrick Hermanspann kertoo: “Yhdessä, FAUN ja Trombia kiihdyttävät nyt autonomisten ja sähkökäyttöisten lakaisukoneiden siirtymistä sarjatuotantoon ja globaaliin levitykseen. Yhdistämällä voimamme otamme merkittävän askeleen maailmanlaajuisen kiinteistöhoidon kestävässä kehityksessä. Haluan kiittää Trombian johtoa luottamuksesta ja olemme innoissamme tulevasta.”

“Olemme Trombialla asettaneet tähtäimeksi kasvaa maailman suurimmaksi lakaisukonevalmistajaksi vihreän siirtymän aikana. Tämä askel FAUNin kanssa oli pitkään valmisteltu ja olemme varmoja, että löysimme tähän oikean kumppanin”, kuvaa Antti Nikkanen, Trombia Technologiesin toimitusjohtaja.

Yritysjärjestelyn rinnalla Trombia Technologies vahvisti yhteensä 6 miljoonan euron kasvurahoituksen uuden pääomistajan toimesta. Rahoitus suunnataan yhtiön operatiivisten toimintojen kehittämiseen Suomessa ja Trombia Free -lakaisukonejärjestelmien sarjatuotannon ja kansainvälisen myynnin kasvattamiseen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kehittynyttä tekniikkaa

Trombia Technologiesien kasvutarina pohjautuu maailmanlaajuisesti patentoituun Trombia -puhdistusteknologiaan, jolla kiinteistö-, katu- ja teollisuusalueiden puhdistuksessa voidaan yhtäkestoisesti poistaa raskasta roskaa, hiekoitushiekkaa sekä hienointa ja hienojakoisinta katu- sekä teollisuuspölyä.

Puhdistus toteutetaan vedettömästi pienellä energiakulutuksella verrattuna perinteisiin ratkaisuihin. Teknologiaan pohjautuen yhtiö on myynyt hydraulikäyttöistä Trombia-puhdistustyölaitetta 12 maahan ja lanseerasi autonomisen, sähköisen lakaisukoneen Trombia Freen vuonna 2020. Kuluneen vuoden aikana yhtiö siirtyi Trombia Freen osaltakin kaupallisiin toimituksiin.

Trombia Free -järjestelmät käyttävät lidar- ja GNSS-teknologioita autonomisessa ajamisessa siten, että sensorifuusiolla pystytään suodattamaan muun muassa eri sääolosuhteiden kuten lumen ja vesisateen aiheuttamat häiriötekijät.