Fiat Talentoon automaattivaihteisto

Fiat Talenton hiljattain esitelty 2-litrainen EcoJet-moottori saa nyt seurakseen uuden kaksoiskytkimellä (DCT) varustetun automaattivaihteiston. Uutta vaihteistoa voidaan käyttää myös käsivalintaisena kuljettajan mieltymyksien mukaan.
Automaattivaihteisen asiakastoimitukset alkavat huhtikuussa.
Automaattivaihteisen asiakastoimitukset alkavat huhtikuussa. Kuva: Timo Rintakoski
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Tonniluokan Fiat Talenton tehokkaimpiin 145 ja 170 hv versioihin on saatavilla DCT-kaksoiskytkimellä varustettu automaattivaihteisto. Automaatti on manuaalivaihteistolla varustettua mallia tuhat euroa kalliimpi.
Tonniluokan Fiat Talenton tehokkaimpiin 145 ja 170 hv versioihin on saatavilla DCT-kaksoiskytkimellä varustettu automaattivaihteisto. Automaatti on manuaalivaihteistolla varustettua mallia tuhat euroa kalliimpi. Kuva: Valmistaja

Talenton uusi kaksoiskytkimellä varustettu automaattivaihteisto on suunniteltu optimoimaan uusien, muuttuvageometrisillä turboahtimilla varustettujen, 2-litraisten EcoJet -moottorien (145 hv / 350 Nm ja 170 hv / 380 Nm) tehon ja väännön välitys. Kuusivaihteinen automaattivaihteisto on optimoitu sujuvaan vaihteiden vaihtoon etenkin kaupungissa. Tavoitteena on parantaa Talenton polttoainetehokkuutta entisestään.

Fiat Talento -malliston hinnat alkavat 29 990 eurosta (120 hv L1H1). Vastaavasti 145 hv -version hinnat alkavat manuaalivaihteisena 32 900 eurosta ja uudella DCT-automaatilla varustettuna 33 900 eurosta. Uudet DCT-automaatilla varustetut Talento-mallit ovat Suomessa tällä hetkellä ennakkomyynnissä ja ensimmäiset asiakasluovutukset tapahtuvat huhtikuun aikana.