Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

FPT:ltä diesel-moottoreita Liebherrille

FPT Industrial ja Liebherr ovat tehneet pitkäaikaisen toimitussopimuksen: FPT valmistaa NEF N45-sarjan Tier 4 final -moottoreita Liebherr Machines Bullen maarakennuskoneisiin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Liebherrin käyttöön tarkoitetut N45-sarjan moottorit ovat 4-sylinterisiä, 4,5-litraisia ja mitoitusteholtaan 130 kW (174 hv). FPT:n kehittämällä Hi-e SCR-katalysaattorilla NOx-päästöt vähenevät valmistajan mukaan 95-prosenttisesti ilman pakokaasujen takaisinkierrätystä ja hiukkassuodatinta. Mikäli NOx-päästöraja on tätä tiukempi, järjestelmään voidaan lisätä hiukkassuodatin, minkä ansiosta moottori on Tier 5:n määräykset täyttävä.

Liebherr on solminut viime kuukausina useita sopimuksia johtavien moottorivalmistajien kanssa. Niistä ensimmäinen tehtiin Kohlerin kanssa. Sen mukaan Liebherr toimittaa dieselmoottoreita Kohler- ja Kohler-SDMO-varavoimageneraattoreihin. Pian sen jälkeen kerrottiin, että Deutz AG:lla on maailmanlaajuiset oikeudet myydä Liebherrin valmistamia 197–690 kW:n tehoisia moottoreita off-highway-ajoneuvoihin.

Tämän jälkeen Liebherr ja John Deere Power Systems kertoivat yhdessä arvioivansa tulevaisuuden tarpeita moottoriteknologian, moottoreiden suunnittelun sekä kehitys- ja valmistusprosessien kannalta.