Pirkanmaan vientipalkinto myönnettiin AGCO Powerille

Työkoneiden moottoreita valmistava AGCO Power Oy on saanut Tampereen kauppakamarin ja Tampereen nuorkauppakamarin Pirkanmaan vientipalkinnon 2018. AGCO Powerin moottoreista 75 prosenttia menee vientiin ja asiakkaiden valmistamien työkoneiden mukana Suomen ulkopuolelle päätyy 95 prosenttia tuotannosta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

AGCO Powerin tuotekehitysosaaminen on ollut kriittisessä roolissa, kun eri puolilla maailmaa sijaitsevien omien tehtaiden osaamista on kehitetty.

"Olemme keskittäneet tutkimuksen ja tuotekehityksen Nokian Linnavuoreen, vaikka tuotteita valmistetaan myös Kiinassa ja Brasiliassa. Moottorien kehittämisen haasteet liittyvät päästövaatimusten täyttämiseen, ja siinä haluamme olla edellä säännöksiä. Siksi pidämme tutkimuksen ja tuotekehityksen Suomessa. Haluamme varmistaa muun muassa elektroniikka- ja ohjelmisto-osaamisen jatkossakin, ja siksi perustimme Tampereen tekniseen yliopistoon tutkimuskeskuksen", sanoo toimitusjohtaja Juha Tervala.

Suomen sijainti ei ole paras mahdollinen komponentteja tuovalle ja moottoreita vievälle yritykselle.

"Täytyy tehdä asioita fiksummin kuin kilpailijat Keski-Euroopassa. Olemme nostaneet automaatioastetta, robotteja tehtaalla on yli sata. Nostamme tuottavuutta vuosittain. Me emme ole halvin, mutta kun moottorin elinkaarikustannuksia verrataan – polttoainekulutusta ja huoltokustannuksia – niin olemme hyviä. Myös jälkimarkkinointi on tietysti tärkeää. Asiakasta ei saa koskaan jättää yksin."

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tällä hetkellä AGCOn valmistamissa traktoreissa, leikkuupuimureissa ja muissa työkoneissa on jo 75-prosenttisesti AGCO Powerin moottori.

"Polku on rakennettu, että määrä olisi tulevaisuudessa 90 prosenttia ja jopa sen yli. Tavoite on myös seuraavan viiden vuoden aikana yli kaksinkertaistaa ulkopuolisille asiakkaille menevä vienti", Tervala Linjaa