Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ensimmäinen Claas-traktori luovutettiin asiakkaalle

Claas-traktoreiden myynti alkoi Suomessa viime syksynä. Ensimmäisenä kaupoille ehti Hannu Vuorikko Orimattilasta. Uusi Claas Axion 830 -traktori luovutettiin 16. helmikuuta Lahden K-maataloudessa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hannu Vuorikko viljelee Hilsdahlin Kartanon peltoja Pakaalla, tilan päätuotantosuunta on viljanviljely, mutta tilalla on toimintaa myös hevosten parissa. Luovutetun traktorin varusteet onkin valittu juuri viljatilan tarpeiden mukaan.

Noin 225-hevosvoimaisen Axionin varustukseen kuuluvat muun muassa 50 km/h vaihteisto vaihtoautomatiikalla, 9 kappaletta sähköohjattuja hydrauliikkaventtiileitä, etunostolaite ja tehokas työvalopaketti. Traktorin yli 9 tonnin omamassa pitää huolen siitä, että moottoriteho saadaan muutettua vetovoimaksi pelto-olosuhteissa.

Vuorikon tilalla on pitkäaikaisia kokemuksia Claasin valmistamista koneista, sillä Claasin valmistamia koneita on ollut käytössä jo vuodesta 1974 lähtien. Vuorikko mainitsee suurimmiksi syiksi Claas-traktorin valintaan aiemmat hyvät kokemukset Claasin maatalouskoneista ja laajan malli- ja lisävarustevalikoiman, joista voidaan koostaa kunkin tilan tarpeisiin sopiva kokonaisuus.