Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Atlas Copco kestävän kehityksen kärjessä

Erilaisiin työkaluihin ja louhintakalustoihin keskittynyt ruotsalainen Atlas Copco on palkittu kestävää kehitystä tuottavista ratkaisuistaan. Yritys pystyy tuottamaan uusia teknisiä ratkaisuja yhä pienemmillä voimavaroilla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Maailman talousfoorumi WEF on laatinut Top 100-listan, jossa arvioidaan maailmanlaajuisesti kestävää kehitystä edustavat yritykset. Arviointiperusteena on, että yrityksen täytyy nostaa tuottavuuttaan yhä vähemmällä resurssien käytöllä. Kokonaistuloksissa Atlas Copco sijoittui sijalle 34, ja oli ainoa rakennusteollisuutta edustanut yritys. Kyseessä oli jo kymmenes kerta, kun yritys pääsee arvostetulle listalle.

"Yritystoimintamme kulmakiviä on tuottaa asiakkaille innovatiivisia, energiatehokkaita ja käyttäjäystävällisiä tuotteita. Ympäristöä säästävien toimintojen luominen tuo lisäarvoa teollisuudelle ja koko yhteiskunnalle", kertoo Atlas Copcon yritysvastuun vara-puheenjohtaja Mala Chakraborti.

Atlas Copcon energiaa säästävistä tuotteista voidaan mainita esimerkiksi keskipakokompressorit, joiden ensimmäiset versiot julkaistiin jo vuonna 1994. Kymmenisen vuotta myöhemmin esittelyt VSD+ teknologiaa hyödyntävät laitteet kuluttavat energiaa puolet vähemmän kuin perinteiset kompressorit.