Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Keslalta 14RH-harvesterikoura uuteen kokoluokkaan ja pienempiin alustakoneisiin

Kesla on tuonut markkinoille 14RH -harvesterikouran, joka täydentää harvesteripäämallistoa pienempään kokoluokkaan. Se sopii asennettavaksi traktoreihin, kevyisiin harvestereihin tai enintään noin viiden tonnin kaivureihin. Rakenteellisesti RH14:ssa on panostettu selkeyteen ja yksinkertaisuuteen.
Kuva: Kesla Oy
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Muista Kesla-harvesteripäistä poiketen 14RH -kourassa on sovellettu sivulta puristavaa syöttörullageometriaa. Sen etuna on yksinkertainen rakenne, keveys ja ote pieniläpimittaisten puiden syötössä. Vetomoottoreiden koosta riippuen RH14 tarvitsee 120–150 l/min öljyntuoton, joten se soveltuu ilman lisähydrauliikkaa nykyaikaisten traktoreiden hydrauliikalle. 14RH:ssa on kolme karsintaterää, mikä yhdessä kouran lyhyen runkopituuden kanssa tekee siitä ketterän ja tehokkaan myös mutkaisten ja oksaisten puiden käsittelyyn. Takaterän ansiosta myös kuusen tyvet karsiutuvat puhtaaksi.

Keslalla on tarjolla harvesterikäyttöön optimoitu PTO-lisähydrauliikkapaketti, jonka etuna lisätuoton lisäksi on hakkuupään eriyttäminen omaan hydrauliikkapiiriinsä, mikä parantaa nosturin käyttöön hakkuun aikana. Lisähydrauliikkapaketti helpottaa myös traktorin muuttamista kuljetustyöhön, sillä harvesterikouran, puomiston letkupaketin ja pumppuvarustuksen voi irrottaa koneesta ilman irrotettavia letkuliitoksia.

14RH-kouran hydrauliikan ratkaisut ja komponenttivalinnat ja perustuvat pitkälti suurempiin Kesla-hakkuupäihin ja niistä saatuun kokemukseen. Kouran kokoluokkaan nähden sahalaite on järeä ja tehokas, se tuttu Keslan SH-sarjan sykeharvestereista. Kourassa on myös kaksisylinterinen tiltti. Parhaimmillaan 14RH on alle 25 cm läpimittaisessa puustossa.