Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

John Deereltä uudet 6R-traktorimallit – lisää tehoversioita ja maltillisia uudistuksia ulkonäköön

John Deere esitteli uudistetun 6R-traktorimalliston. Uusi mallisto on aiempaa laajempi, teknisten ja ulkonäköuudistuksen lisäksi sarjaan tuodaan neljä uutta mallia.
6R-mallisto laajenee neljällä tehoversiolla, joista kaksi ovat neli- ja kaksi kuusisylinteristä mallia. Kuvan 6R185 lukeutuu uusiin malleihin ja on kehitetty erityisesti urakoitsijoiden toivomuksesta. Tehokkaan kuusisylinterisen mallin ulkomitat on pyritty pitämään kompakteina.
6R-mallisto laajenee neljällä tehoversiolla, joista kaksi ovat neli- ja kaksi kuusisylinteristä mallia. Kuvan 6R185 lukeutuu uusiin malleihin ja on kehitetty erityisesti urakoitsijoiden toivomuksesta. Tehokkaan kuusisylinterisen mallin ulkomitat on pyritty pitämään kompakteina. Kuva: Alexander Ehhalt
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusi 6R-sarja kattaa neli- ja kuusisylinteriset traktorit maksimitehoiltaan 121–275 hevosvoimaa, IPM-älyteho mukaan lukien vastaavat lukemat ovat 135–301 hevosvoimaa.

Mallimerkintöjä on uudistettu vastaamaan suurempien mallisarjojen ilmaisutapaa. Traktorin kokoluokan ilmaisevan mallisarjan (6R) nimeä seuraa nyt moottorin nimellisteho hevosvoimina.

6R:ää valmistetaan jatkossakin neljällä eri akselivälillä. Nelisylinteristen mallien tarjonta laajenee, kun aiempien kolmen mallin rinnalle esiteltiin uudet 6R140- ja 6R150-mallit. Myös pienemmän pään kuutoskoneisten tarjonta lisääntyy, kun mallit 6R165 ja 6R185 täydentävät mallistoa.

Aina portaattomalla AutoPowr-voimansiirrolla varustetun 6R185-mallin kerrotaan olevan kehitetty erityisesti urakoitsijoiden toivomuksesta, älytehon kanssa jopa 234 hevosvoimaa tuottavan mallin kerrotaan sopivan hyvin tieajoon.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Traktoreiden ulkomuodolla ei ole lähdetty hulluttelemaan, ulkoisesti näkyvät uudistukset ovat maltillisia. Konepeittojen muotoilua on uudistettu ja uutuudet tunnistaa myös vihreistä taustapeileistä.

Ohjaamon sisällä uudet mallit tunnistaa ohjauspyörän takaa A-pilariin siirtyneestä mittaristosta sekä uudesta, ohjelmoitavasta E-joystick–ristivivusta. Vivulla voidaan ohjata myös etukuormainta, jonka uusiin ominaisuuksiin lukeutuvat vaaka ja automaattiset asennot.

Koneen käyttöä helpottaa ominaisuus, jossa esimerkiksi työtehtävät ja lannoituskartat voidaan valmistella etukäteen tietokoneella tai älylaitteella ja lähettää langattomasti traktoriin. Kun määritellyn pellon raja ylitetään, tehtävä pomppaa automaattisesti traktorin näytölle ja pellolla suoritettavien klikkauksien määrä vähenee radikaalisti.

Ensimmäiset uudet 6R-mallit saapuvat Suomeen näillä näkymin kesällä 2022.