Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Euroopan ensimmäinen täyssähköinen pick-up on pian täällä

Maxus on vahvistanut, että Euroopan ensimmäinen täyssähköinen pick-up eT90 saapuu Suomeen vielä tämän vuoden puolella.
Euroopan ensimmäinen täyssähköinen pick-up on kohta Suomessa. Auton massiivista ilmettä korostaa keulan voimakas muotoilu ja suuri kromisäleikkö. Auto on ainakin vielä alkuun ainoastaan takavetoisena.
Euroopan ensimmäinen täyssähköinen pick-up on kohta Suomessa. Auton massiivista ilmettä korostaa keulan voimakas muotoilu ja suuri kromisäleikkö. Auto on ainakin vielä alkuun ainoastaan takavetoisena. Kuva: Valmistaja

Euroopan pick-up -markkinoita ovat jo pitkään hallinneet polttomoottorikäyttöiset mallit. Tähän mennessä tarjolla ei ole vielä ollut vaihtoehtoja sähköisiä pick-up -malleja etsiville asiakkaille. Maxus kertoi viime syksynä ensimmäistä kertaa uudesta sähköisestä eT90 pick-upista ja sen esittelemisestä Pohjoismaissa.

Maxus eT90 on suuri sähköinen pick-up, jossa on viisi istuinta ja kattava vakiovarustelu. Sen ajoakuston kapasiteetti on 88,5 kWh ja toimintamatka sähköllä parhaimillaan 330 km (WLTP yhdistetty).

Konepellin alta löytyy 204 hv:n sähkömoottori, joka tuottaa 310 Nm:n vääntömomentin. Uusi eT90 on varustettu vakiona myös ajoakuston lämmittimellä. Uuden eT90:n hyötykuorma on jopa 1000 kg ja se voidaan varustaa myös vetokoukulla. Vetopainot vahvistetaan myöhemmin. Uusi eT90 on 5,37 metriä pitkä, 1,9 metriä leveä ja 1,80 metriä korkea ja sen akseliväli on 3,15 metriä. Muotokieltä hallitsee keulan aggressiivinen kromisäleikkö, mikä korostaa auon dynaamisen vahvaa ilmettä

Ohjaamoilmettä hallitsee kojetaulun keskellä oleva 10,3” kosketusnäyttö. Muita vakiovarusteita ovat mm. Apple CarPlay, nahkaverhoillut istuimet ja kaksisuuntaisesti säädettävä nahkapäällysteinen ohjauspyörä.
Ohjaamoilmettä hallitsee kojetaulun keskellä oleva 10,3” kosketusnäyttö. Muita vakiovarusteita ovat mm. Apple CarPlay, nahkaverhoillut istuimet ja kaksisuuntaisesti säädettävä nahkapäällysteinen ohjauspyörä. Kuva: Timo Rintakoski

Kattava perusvarustelu

Uuden eT90:n vakiovarusteluettelon varusteita ovat esimerkiksi 10,3" kosketusnäyttö, 6-suuntainen istuimen säätö sekä kuljettajalle että etumatkustajalle, Apple CarPlay, nahkaverhoillut istuimet ja kaksisuuntaisesti säädettävä nahkapäällysteinen ohjauspyörä. Uusi eT90 on varustettu myös sähköisellä ajonvakautusjärjestelmällä, peruutuskameralla, pysäköintitunnistimella ja alamäkihidastimella.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusi eT90 tulee aluksi myyntiin 5-paikkaisena, mutta Maxus tarkastelee mahdollisuuksia tehdä myös paikallisia mukautuksia 2-paikkaiseksi versioksi. ”Tämä siksi, että tämän hetken tiedon mukaan hankintatuen saisi 2-paikkaiseen versioon. Asia on vielä Trafilla selvityksessä,” Maxus Suomen myyntijohtaja Heidi Nieminen perustelee.

”Meillä on korkeat odotukset eT90:n vastaanotosta markkinoilla. Olemme lanseeraamassa uutta sähköistä mallia täysin uuteen segmenttiin, jossa auto toimii yhtä hyvin sekä perheautona että yritysten tuotantokäytössäkin”, Nieminen kertoo.

Uuden Maxus eT90:n hinnat alkavat 70 556 eurosta.