Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

JCB yhdisti hydrostaatin ja powershiftin

JCB:n uudessa DualTech VT -voimansiirrossa kurottaja liikkuu hydrostaatin avulla 19 kilometrin tuntinopeuteen asti, minkä jälkeen voima välitetään pyörille powershift-vaihteistolla.
JCB:n AGRI Pro -kurottajiin on istutettu uusi hydrostaattisen ja powershift-vaihteiston yhdistelmä DualTech VT.
JCB:n AGRI Pro -kurottajiin on istutettu uusi hydrostaattisen ja powershift-vaihteiston yhdistelmä DualTech VT. 
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

JCB esitteli liudan uusia maatalouteen suunnattuja malleja huhtikuun alussa yhtiön pääkonttorilla Ison-Britannian Rocesterissa. Suurin uutuus oli DualTech VT -voimansiirtoa hyödyntävä AGRI Pro -kurottajamalliston esittely.

DualTech VT on hydrostaatin ja powershiftin yhdistelmä, jolla valmistaja pyrkii tuomaan kurottajaan molempien voimasiirtojen parhaat puolet. Alle 19 kilometrin tuntinopeudessa eli esimerkiksi kuormaustyössä saadaan hyödynnettyä hydrostaatin tarkkuus ja portaattomuus.

Kun ajonopeus nousee yli 19 kilometriin tunnissa, kytkeytyy voimansiirto automaattisesti powershiftille. Näin saavutetaan parempi voimansiirron hyötysuhde tieajoon ja esimerkiksi perävaunun vetoon. Powershift-vaihteisto on kolmiportainen ja kurottajan huippunopeus on 40 kilometriä tunnissa. Voimansiirrossa ei ole momentinmuunninta.

AGRI Pro -sarjaan kuuluu kolme mallia, jotka ovat nostokyvyltään 3,1, 3,6 tai 4,1 tonnia. Maksimi nostokorkeus on 7 metriä. Kaikissa malleissa voimanlähteenä on 145-hevosvoimainen JCB:n 4,8-litrainen EcoMAX-moottori, joka täyttää tason 4 päästömääräykset.