Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Suzuki Across – Toyota kumppanuuden ensimmäinen hedelmä

Suzukin mallisto laajenee nyt myös ladattavien hybridien puolelle, kun markkinoille tulee Suzuki Across SUV. Uutuus on Toyota-yhteistyön ensimmäinen malli, mikä tulee Suzuki-valikoimaan Suomen markkinoille.
Ohjaamonäkymää hallitsee 9” kosketusnäyttö. Suzuki tulee saataville yhdellä varustetasolla.
Ohjaamonäkymää hallitsee 9” kosketusnäyttö. Suzuki tulee saataville yhdellä varustetasolla. 

Vuoden 2019 maaliskuussa julkaistun Suzukin ja Toyotan välisen yhteistyösopimuksen tarkoituksena on kehittää monipuolisempi mallisto Euroopan markkinoille. Nyt yhteistyön ensimmäinen hedelmä on esitelty. Across laajentaa Suzukin malliston suurempaan kokoluokkaan tuoden samalla ladattavan hybridin Suzukin valikoimiin.

RAV4 pohjalle

Across pohjautuu Toyota RAV4:ään ja autot ovat pitkälti hyvin samannäköisiä. Suurin eroavaisuus on keulan muotoilussa, sillä puskuri, maski ja ajovalot ovat omanlaisena kummallakin merkillä. Suzukin kokonaismitta 4 635 mm on 35 mm pidempi kuin Toyotassa, mikä selittyy erilaisella keulamuotoilulla. LED-valot edessä ja takana sekä 19” alumiinivanteet kuuluvat vakiovarustukseen.

Voimalinjasto koostuu edessä sijaitsevasta 134 kW tehoisesta sähkömoottorista, jonka suurin vääntömomentti on 270 Nm. Taka-akselilla on 40 kilowattia ja 121 newtonmetrin vääntömomentin kehittävä sähkömoottori. Lattian alle on sijoitettu energiasisällöltään 18,1 kWh litiumioniajoakku, joka syöttää virtaa sähkömoottorille. Sähkömoottorin rinnalla on A25A-FXS Dynamic Force -bensiinimoottori, joka pääasiassa lataa akkuja. Bensiinimoottori tuottaa 136 kilowattia tehoa ja 227 newtonmetrin vääntömomentin. Korkeapuristeinen 14:1 moottori toimii Atkinson-työkierrolla. Moottorissa on sekä suorasuihkutus että imukanavasuihkutus ja polttoaineen syöttöä vaihdellaan kuormituksen mukaan. Akun lataamisen lisäksi bensiinimoottoria käytetään sähkömoottorin apuna, kun tarvitaan paljon tehoa esimerkiksi ohituksissa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuljettaja voi valita tilanteeseen sopivan ajotilan neljästä vaihtoehdosta. EV-tilassa käytetään aina sähkömoottoria, jolloin huippunopeus on sähköllä ajettaessa 135 km/h. Kun käytetään EV/HV- tai HV-ajotilaa, bensiinimoottori tulee avuksi runsaasti voimaa tarvittaessa. Kahdesta ajotilasta EV/HV painottaa enemmän sähkömoottorin käyttöä. Neljäntenä on akun lataustila, jolla voidaan varmistaa että ajoakussa on runsaasti virtaa. Se on tarpeellinen ajettaessa esimerkiksi kaupunkiin, jossa saa ajaa vain paikallisesti päästöttömillä autoilla. 

Suzuki Acrossin neliveto, E-Four -järjestelmä, on toteutettu täysin elektronisesti ilman mekaanista yhteyttä etu- ja takapyörien välillä. Taka-akselilla on 40 kilowattia ja 121 newtonmetrin vääntömomentin kehittävä sähkömoottori, joka on ohjauselektroniikan (AIM eli AWD Integrated Management) kautta yhteydessä etusähkömoottoriin.

Vääntömomenttia jaetaan tilanteen mukaan niin, että hyvissä olosuhteissa kaikki voima välitetään etupyörille. Tilanteen niin vaatiessa enimmillään 80 prosenttia voimasta voidaan johtaa tiehen takapyörien kautta. Järjestelmä on parhaimmillaan liukkaalla liikkeelle lähdettäessä, minkä lisäksi se vakauttaa autoa aina ajon aikana. Suzuki Acrossin voi kytkeä vetomassaltaan 1 500 kilon jarrullisen perävaunun.

Kahden sähkömoottorin ja bensiinimoottorin suurin yhteisteho on 225 kW hiilidioksidipäästöjen ollessa 22g/km. Täyteen ladatuilla akuilla toimintamatka on noin 75 kilometriä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yksi varustetaso

Suzuki Across tulee tarjolla yhdellä varustetasolla. Ohjaamossa on 9” kosketusnäyttö sekä mittariston 7” värinäyttö. Kuljettajalla on sähkösäätöinen istuin sähköisellä ristiseläntuen säädöllä varustettuna. Kuljettajan tukena ovat kaukovaloavustin, mukautuva vakionopeudensäädin, aktiivinen kaistavahti, kaistallapitoavustin, kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä ja monipuolinen liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä. Harvinaisempia varusteita ovat kuolleen kulman valvontajärjestelmä ja risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, jotka joutuu usein hankkimaan lisävarusteena. Alamäkihidastin auttaa maastossa ja peruutuskamera sekä tutkat edessä ja takana parkkipaikoilla. Auton käyttöä helpottavat älyavain ja jalanheilautustoiminnolla varustettu sähkötoiminen takaluukku.

Suzuki Across 2,5 Plug-in Hybrid 4WD GLX CVT-aut. ennakkomyynti on alkanut heinäkuussa ja ennakkohinta on 57 390 euroa. Asiakastoimituksiin päästään syksyllä.