Kubota juhlistaa 130-vuotista taivaltaan

Yksi maailman johtavista kone- ja moottorivalmistajista Kubota täyttää huhtikuussa 130 vuotta. Japanilaisen Gonshiro Kubotan perustama toiminta alkoi valimona vuonna 1890, jolloin yritys valmisti ensimmäiset rautaputkilinjastot vesilaitokselle.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Aikojen saatossa Kubotan toiminta laajeni ja kasvoi. Vuonna 1922 alkoi kerosiinillä toimivien moottoreiden valmistus maatalouden käyttöön. 1960-luvulla yritys lanseerasi ensimmäiset traktorit markkinoille, ja vuonna 1974 valmistui ensimmäiset Kubota-minikaivukoneet. Vuoteen 1998 mennessä maatalouspuolen konevalikoima oli laajentunut entisestään, ja kansainvälistymisen myötä aloitettiin tuotanto ja myyntitoiminta myös Kiinassa.

Nykyään Kubota Corporation on maatalouden, viherhoito- ja rakennusalan laitteiden sekä teollisuusmoottoreiden valmistaja. Koneiden lisäksi Kubota valmistaa muun muassa kaupunkien vedensuodatusjärjestelmiä, kastelu-, putkisto-, katto- ja asuntorakentamisen tuotteita, sekä suuria maanalaiseen asennukseen sopivia venttiilejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Osakassa Japanissa, jonka lisäksi toimipisteitä on yli 110 maassa Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa. Vuonna 2019 liikevaihto oli 17,6 miljardia dollaria.