Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kobelcon hybridi saapuu Eurooppaan

Kobelcon hybridi-kaivukone saapuu vihdoin Eurooppaan. 20-tonninen kone täyttää myös viimeisimmät päästömääräykset.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uuden Kobelco SK210HLC-10:n kerrotaan olevan markkinoiden edistyksellisin hybridikaivukone. Perusperiaate on sama kuin esim. Komatsun hybridissä – käännön jarrutusliike lataa litiumioniakkua, jonka virtaa käytetään avustamaan moottoria kuormituksen kasvaessa. Komatsun versiossa on tosin käytössä superkondensaattori.

Ylävaunun kääntö toimii sähkömoottorin avulla, minkä kerrotaan tarjoavan erittäin tarkkaa hallittavuutta. Kääntömoottori ei ole missään yhteydessä hydraulijärjestelmään, joten kääntöliike ei kuormita moottoria, mikä puolestaan parantaa polttoainetehokkuutta.

Dieselmoottori on sama Hino kuin perinteisessä Kobelso SK210LC-10 mallissa. Moottorin kierrosluku on kuitenkin pienempi, sillä hybridijärjestelmän ansiosta kierrosluku pysyy tasaisempana. Polttoaineenkulutuksen kerrotaan olevan 12,3 % pienempi ja tuottavuuden 14,3 % parempi kuin perinteisessä mallissa.

"Olemme erittäin tyytyväisiä vuosia kestäneen kehitystyön lopputulokseen. Esittelimme ensimmäisen hybridin prototyypin jo vuonna 2006, minkä jälkeen Kobelcon teknologia on kehittynyt huomattavasti. SK210HLC-10 onkin eräs markkinoiden kehittyneimmistä hybridikaivukoneista. Pienemmän polttoaineenkulutuksen lisäksi myös tehokkuus ja suorituskyky ovat entistä paremmat", kertoo Kobelcon tuotepäällikkö Peter Stujit.