Sampo Rosenlew kokonaan intialaisomistukseen

Monialayritys Mahindra & Mahindra on ostanut loputkin Sampo Rosenlewin osakkeista. Merkittävänä osaomistajana se on ollut vuodesta 2016 lähtien.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkuupuimureita ja metsäkoneita valmistava Sampo Rosenlew Oy on heinäkuussa siirtynyt kokonaan intialaisen Mahindra & Mahindran omistukseen. Ennestään Mahindralla on ollut yhtiössä jo yli 74 %:n omistus vuodesta 2020 lähtien. Tätä taustaa vasten nyt toteutunutta kauppaa voi pitää odotettuna.

Yhteistyö Mahindran kanssa on mahdollistanut Sammolle laajan viennin, joka on suuntautunut muun muassa Itä-Eurooppaan, Pohjois-Afrikkaan, entisen Neuvostoliiton alueisiin Euraasiassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan.

Viennin osuus Sampo Rosenlewin myynnistä on ollut useiden vuosien ajan noin 90 %. Sampo Rosenlewin edellisen tilikauden liikevaihto oli 52 miljoonaa euroa.

Mahindra & Mahindra on osa globaalia Mahindra Groupia, joka toimii muun muassa maatalouskonevalmistuksessa, autoteollisuudessa, it-alalla ja rahoituksessa. Sillä on 260 000 työntekijää yli 100 maassa. Mahindra on kappalemäärässä mitattuna maailman suurin traktorivalmistaja.