Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sampo Rosenlew kokonaan intialaisomistukseen

Monialayritys Mahindra & Mahindra on ostanut loputkin Sampo Rosenlewin osakkeista. Merkittävänä osaomistajana se on ollut vuodesta 2016 lähtien.
Kuva: valmistaja

Leikkuupuimureita ja metsäkoneita valmistava Sampo Rosenlew Oy on heinäkuussa siirtynyt kokonaan intialaisen Mahindra & Mahindran omistukseen. Ennestään Mahindralla on ollut yhtiössä jo yli 74 %:n omistus vuodesta 2020 lähtien. Tätä taustaa vasten nyt toteutunutta kauppaa voi pitää odotettuna.

Yhteistyö Mahindran kanssa on mahdollistanut Sammolle laajan viennin, joka on suuntautunut muun muassa Itä-Eurooppaan, Pohjois-Afrikkaan, entisen Neuvostoliiton alueisiin Euraasiassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan.

Viennin osuus Sampo Rosenlewin myynnistä on ollut useiden vuosien ajan noin 90 %. Sampo Rosenlewin edellisen tilikauden liikevaihto oli 52 miljoonaa euroa.

Mahindra & Mahindra on osa globaalia Mahindra Groupia, joka toimii muun muassa maatalouskonevalmistuksessa, autoteollisuudessa, it-alalla ja rahoituksessa. Sillä on 260 000 työntekijää yli 100 maassa. Mahindra on kappalemäärässä mitattuna maailman suurin traktorivalmistaja.