Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

MARS – tulevaisuuden viljelyrobottijärjestelmä - Hajautettua älyä ja robottikylvöä

AGCO on kehittänyt tamperelaisen asiantuntijayritys Intopalon avulla Mobile Agricultural Robot Swarms (MARS) -konseptin, joka mahdollistaa tulevaisuudessa jopa yksittäisen jyvän tarkkuudella tapahtuvan viljelytuotannon hallinnan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Viljelyprosesseja voidaan tehostaa merkittävästi laitteiston automaatioastetta ja autonomisuutta nostamalla. Nyt Hannoverin messuilla esiteltävä robottikylvöön tarkoitettu Fendt-tuotemerkkiin kuuluva MARS-järjestelmä sisältää hajautettua älykkyyttä, jota ohjataan yksinkertaisella mobiilikäyttöliittymällä ja pilvipohjaisella taustajärjestelmällä. Tulevaisuuden viljelijä voi tablettinsa ruudulta suunnitella, monitoroida ja hallita laivuetta, joka koostuu noin metrin korkuisista viljelyroboteista sekä vilja- ja energiavarastona toimivasta emoaluksesta.

Suunnittelun alkaessa piti ensin hakea vastauksia aivan peruskysymyksiin, kertoo projektipäällikkö ja robotiikkainsinööri Thiemo Buchner Fendt:n Research & Advanced Engineering -yksiköstä. Miltä maatalouden laitteet ja järjestelmät voisivat näyttää tulevaisuudessa? Minkälaisen roolin miehittämättömät laitteet saavat? Entä voisiko robottikylvöä ohjata yksittäisen jyvän tarkkuudella?

Intopalo ja AGCO tekevät tiivistä yhteistyötä työkoneiden ja tuotantolinjojen ohjausjärjestelmien ja käyttöliittymien suunnittelussa ja toteutuksessa. Lisäksi tarkoituksena on rakentaa tulevaisuuden älykkäitä maatalousjärjestelmiä, sekä tuotekehitystä, myyntiä ja koulutusta tukevia järjestelmiä, kuten esimerkiksi simulaattoreita.

MARS-projekti on erinomainen esimerkki moniulotteisesta projektista. Projektin aikana tarvitaan vahvaa osaamista eri ohjelmistoista, teknologioista ja järjestelmistä. "Kokosimme projektitiimiin käyttöliittymä-, pilvi-, big data-, navigointi- ja algoritmiosaamista", kertoo tutkimusjohtaja Tom Hannelius Intopalosta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

"On erittäin palkitsevaa olla tekemässä täysin uudentyyppistä ja mahdollisesti toimialan markkinoita ravisuttavaa tuotetta asiakkaamme kanssa, joka katsoo vahvasti tulevaisuuteen", Hannelius jatkaa.