Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Konecranes putoamassa kisasta

Konecranes on menettämässä mahdollisuudet Terex-fuusioon. Zoomlionin uusin tarjous on jo hyvin lähellä Konecranesin tarjousta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Terex-fuusio on lipumassa Konecranesin ulottumattomiin. Viimeisimmät tiedot kertovat kiinalaisen Zoomlionin korottaneen osakekohtaista tarjoustaan. Zoomlionin antama ostotarjous on nyt hyvin lähellä sitä tasoa, mitä Konecranesin kanssa kaavailtu sopimus olisi tuonut Terexin osakkeen omistajille.

Zoomlion korotti tällä viikolla yhden dollarin lisäosinko-osuudella osakekohtaista tarjoustaan Terexistä. Nyt tarjous toisi 31 dollaria osaketta kohden. Tämä on lähellä sitä tasoa, minkä fuusio Konecranesin kanssa olisi lyhyellä tähtäimellä tuonut Terexin osakkeenomistajille.

Terexin suunnalta on kuulunut tietoja, että Terex on vastannut tarjoukseen ehdottamalla sen nostoa 32,75 dollariin. Jos Zoomlion suostuu siihen, on viimeistään silloin kutakuinkin varmaa, ettei Konecranes enää pääse kaupoille. Toisaalta osa Terexin omistajista ilmeisesti katsoo, että fuusio Konecranesin kanssa tulisi pitkällä tähtäimellä tuottoisammaksi kuin kauppa Zoomlionin kanssa.

Kaikkiaan Zoomlion Heavy Industry Sience & Technology Company on uusimman tarjouksensa mukaan maksamassa Terexistä yli 3,4 miljardia dollaria.