Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Traktorikauppa käynnistynyt entistä vilkkaammin

Rekisteröintitilastojen mukaan tammikuussa rekisteröitiin 344 uutta traktoria. Vuosi sitten tammikuussa vastaava luku oli 316, eli piristystä viimevuotiseen on noin 30 kappaletta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tilastojen kärjessä on Valtra, jota rekisteröitiin tammikuussa 21 kappaletta viime tammikuuta enemmän. Samalla Valtran markkinaosuus nousi yli 50 prosenttiin.

New Hollandin ja Claasin lukemat ovat nousseet tammikuun lukemia vertaillessa kummatkin 11 kappaleella. New Hollandin myynti nousi viime kuussa lähes 50 kappaleeseen. Claasin myyntikin kiihtyy, viime vuonna Claaseja rekisteröitiin tilastojen mukaan kuusi kappaletta. Myynti alkoi vasta KoneAgriassa ja suurin osa viime vuonna myydyistä Claaseista päätyy tilastoihin helmikuussa, Konekeskolta kerrotaan. John Deerellä nousua on ollut viiden traktorin verran.

Traktorimönkijäluokankin myyntimäärät ovat vuoden takaiseen verrattuna nousseet muutamalla kappaleella. Myyntilukuja tarkastellessa on syytä muistaa, että osa viime vuonnakin tehdyistä traktorikaupoista näkyy vasta tulevina kuukausina, kun tehtaalta tilatut traktorit saapuvat maahamme ja rekisteröidään.