FMG tuo markkinoille TLN250-tielanan – keskikokoisessa tielanassa järeän lanan ominaisuudet

FMG on laajentanut tielanamallistoaan tuomalla markkinoille keskikokoisen TLN250-tielanan. Uudessa keskikokoluokan mallissa on FMG:n perinteinen rengaspakkeri, joka tasoittaa ja tiivistää lanatun tien pinnan. Lisäksi TLN250-tielanassa on isommista lanoista tuttu aisaohjaus, mikä tekee kompaktinkokoisesta lanasta ketterän.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Neliteräisen FMG TLN250 -tielanan työleveys on 250 cm, ja lisäsiivellä 290 cm. Koneen pituus on 670 cm ja paino 2700 kg.

”Halusimme säilyttää isompien lanojen hyvät ominaisuudet ja työnjäljen, mutta niin, että veturiksi riittäisi 120-hevosvoimainen ja 5 tonnin painoinen traktori. Tässä onnistuttiin ja nyt tarjolla on selvästi pienempi, ketterämpi ja edullisempi lana, joka tekee erittäin hyvää jälkeä. Ainoa mistä joutuu tinkimään isompiin lanoihin verrattuna, on työleveys”, kertoo FMG:n markkinointijohtaja Jarkko Hyyrönmäki.

TLN250-tielanan kaltevuutta voidaan säätää tien profiilin korjaamiseksi. Myös lanan etu- ja takapään korkeutta voidaan säätää erikseen. Mieleiseksi säädetty työsyvyys säilyy ennallaan, vaikka lana välillä nostetaan ylös ja lasketaan taas alas.

”Käyttäjät ovat arvostaneet TLN-lanojen joystick-ohjausta. Ohjaus voidaan kytkeä traktorin omaan joysctickiin, jos traktorissa on riittävästi hydrauliikan liitäntöjä. Joystick ohjaa lanan etuosassa olevan prosessorin avulla lanan liikkeitä tarkasti ja pehmeästi”, kertoo Hyyrönmäki.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

FMG:n aiemmat mallit TLN570, TLN430 ja TLN370 ovat olleet markkinoiden isoimpien tielanojen joukossa, joita täyspäiväiset urakoitsijat käyttävät sorateiden kunnostukseen sekä polanteen poistoon.