Volvo kehittää polttokennokäyttöisiä rakennuskoneita

Volvo Group pyrkii kehittämään uusia voimanlähteitä raskaisiin rakennuskoneisiin. Tutkimuksen keskiössä on polttokenno.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Volvo Group on avannut ensimmäisen polttokennojen tutkimiseen keskittyvän laboratorion Ruotsin Eskilstunaan. Yhtiön mukaan kyseessä on merkittävä askelmerkki kohti fossiilivapaita koneita, joita tavoitellaan valmistettavan vuoteen 2040 mennessä.

Investoinnin myötä Volvolla on mahdollisuus tutkia ja kehittää raskaisiin rakennuskoneisiin soveltuvaa polttokennoteknologiaa.

”Polttokennot ovat pääroolissa valmistettaessa raskaita rakennuskoneita kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Investointi on meille tärkeä työkalu tavoitellessamme tieteellisiä tavoitteita”, kertoo Volvon uusiutuvan energian yksikön johtaja Toni Hagelberg.

Volvo CE:n mukaan polttokennoteknologia tulee olemaan keskeisessä roolissa suuremmissa koneissa täydentäen sähkömoottoreilla ja yhä puhtaammilla polttomoottoreilla toimivia tuotelinjoja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yrityksen mukaan sähkökäyttö soveltuu urbaaneiden ympäristöjen rakennustyömaille, mutta akkujen suuret koot ovat epäkäytännöllisiä raskaassa maansiirrossa. Polttokennoista odotetaankin lupaavaa vaihtoehtoa.

“Vetyä voidaan valmistaa monilla eri keinoilla. Lisäksi on tärkeää muistaa elinkaariajattelu koko tuotantoketjussa. Emme keskity ainoastaan polttokennoihin kehittämiseen, vaan tutkimme myös mahdollisuutta valmistaa ns. vihreää vetyä uusiutuvan energian avulla”, Hagelberg kertoo.

Lähde: KHL.com