Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Minikone Oy:lle uudet omistajat

Helsingin Kurottajapalvelu on ostanut Minikone Oy:n koko osakekannan. Yritys toimii ECM-maarakennuskoneiden maahantuojana.
Kuva: Arto Turpeinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Helsingin Kurottajapalvelun yrittäjät Jarkko Lähdeniemi ja Jaakko Hakula ovat ostaneet Minikone Oy:n koko osakekannan. Minikone on maanrakennuskoneiden maahantuontiin, vuokraukseen sekä huolto- ja varaosapalveluiden tarjoamiseen erikoistunut yritys, jonka liikevaihto on viime vuoden asettunut neljän miljoonan euron tietämille.

Yrityksen edustamia merkkejä ovat Norcar, MSB sekä ECM, joka tunnetaan myös nimellä Eurocomach. Vuokrakalustoon kuuluu myös useita Bobcat -kuormaajia, jyriä ja alle 10t pyöräkuormaajia. Työntekijöitä Minikone Oy:lla on noin kymmenen henkilöä.

Yhtiön toimitusjohtajaksi on kutsuttu Aleksi Lampinen, josta tulee samalla yhtiön merkittävä osakas. Lampisella on vankka kokemus maanrakennuskoneiden kanssa toimimisesta. Aleksi aloittaa täyspäiväisesti Minikoneen palveluksessa kesäkuun aikana.

Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja ja omistaja Seppo Patama on innoissaan tulevasta muutoksesta. ”Halusimme varmistaa yhtiölle hyvän kotimaisen omistuksen sekä kehityksen myös jatkossa. Olemme erittäin tyytyväisiä tehdyistä kaupoista”, kommentoi Patama.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Minikone Oy:n neljästä omistajasta Anna-Liisa Lind siirtyy kevään aikana nauttimaan ansaituista eläkepäivistä. ”Lind on tehnyt pitkän työuran maanrakennuskoneiden parissa ja on ilo, että hänen uutteruutensa alalla saa jatkoa uusissa hyvissä käsissä. Minikoneen toiminta jatkuu muuten entisellään, eikä henkilövaihdoksia ole suunnitteilla”, Patama summaa.

Hakula ja Lähdeniemi haluavat uskoa ja kannustaa ihmisiä yrittäjyyteen. ”Talouden epävarmuustekijöistä huolimatta uskomme kotimaiseen yrittäjyyteen ja haluamme toimia myös suunnannäyttäjinä alalla.”

Uudet omistajat painottavat hyvää fiilistä, vaikka hommia tehdäänkin tosissaan. ”Haluamme varmistaa, että yhtiö jatkaa toimintaansa kuten tähänkin asti. Minikone Oy:llä on hyvä maine, ja toimintaa tullaan kehittämään asiakaslähtöisesti entistä tarmokkaammin”, omistajat kertovat lehdistötiedotteessa.