Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Viheralan yritystoiminta kasvussa

Viherala työllistää kesäaikaan yli 27 000 henkilöä. Ympäri vuoden alalla on töissä vajaat 9 000 henkilöä, joten työpaikkojen määrä kolminkertaistuu kesällä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Viheralalle on syntynyt viime vuosina paljon uusia yrityksiä. Näistä merkittävä osa on mikroyrityksiä, jotka työllistävät pääasiassa yrityksen omistajat ja kesäkaudella muutaman henkilön. Pääosa uusista yrityksistä on tullut piha- ja maisemasuunnitteluun ja viher- ja ympäristörakentamiseen.

Viheralan kokonaisarvo on selvityksen perusteella noin 2 miljardia euroa. Viheralan rakennuskustannusten arvo on reilut 1,1 miljardia ja viheralan ylläpitokustannusten arvo reilut 800 miljoonaa euroa.

Viheralan yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 1,2 miljardia euroa. Kunnissa yleistyvien tuottajaorganisaatioiden liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa. Kuntien viheralueiden rakentamisen ja hoidon nettokäyttökustannukset ovat noin 200 miljoonaa euroa. Näissä luvuissa ei ole mukana puutarhaharrastukseen käytettävä vuotuinen ostosten määrä, mikä on reilut 600 miljoonaa euroa.