Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kesla keskittyy metsäkoneisiin

Keslan osavuosikatsauksen mukaan konsernin liiketoiminta keskittyy voimakkaasti metsäkoneisiin ja konserni selvittää mahdollisuuksia konepajajärjestelmät-yksiköstä luopumiseen kuluvan vuoden aikana.

Keslan liikevaihto kasvoi tammi–kesäkuussa 12 prosenttia viime vuoden vastaavasta jaksosta ja oli 22,1 miljoonaa euroa. Liikevoittoa kertyi 258 000 euroa eli 1,2 prosenttia liikevaihdosta. Viime vuonna ensimmäisellä vuosipuoliskolla liikevoittoprosentti oli 0,3. Viime vuoden tammi–kesäkuussa tulos ennen veroja jäi tappiolle, nyt konserni ylsi niukasti voitolle.

Keslan heikko tase vahvistui hieman. Omavaraisuusaste nousi viime kesäkuun lopun 30,5 prosentista 32,6 prosenttiin. Tilauskanta oli kesäkuun lopussa 8,8 miljoonaa euroa, vuosi sitten 8,2 miljoonaa euroa.

Konepajajärjestelmät on tehnyt tappiota eikä siitä ole enää merkittävää hyötyä metsäkoneliiketoiminnalle. Nykyisellä rakenteella toimiessaan konsernin liikevaihdon ja -voiton odotetaan kohenevan tilikaudella 2017, osavuosikatsauksessa todetaan. (MT)