Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Renaultilta uusi sähkökuorma-automallisto

Renault Trucks on ilmoittanut lanseeraavansa täysin sähkökäyttöisten kuorma-autojen toisen sukupolven. Uusi 3,5–26 tonnin Z.E. -mallisto mallisto sopii erityisesti kaupunkikäyttöön.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Renault Trucks Z.E. -mallistoon kuuluvat Renault Master Z.E., Renault Trucks D Z.E. ja Renault Trucks D Wide Z.E. Kuorma-autojen koot vaihtelevat 3,5 tonnista 26 tonniin, ja ne kattavat kaikki urbaanit käyttötarkoitukset tavaran jakelusta ja toimituksista aina jätekuljetuksiin saakka. Renault Trucks D sekä Renault Trucks D Wide Z.E. tulevat myyntiin Suomessa vuoden 2019 lopulla. Master Z.E. -malliston lanseerausaikataulua ei ole vielä Pohjoismaiden osalta julkistettu. Mallisto esitellään 20.–20.9. IAA-hyötyajoneuvonäytelyssä Hannoverissa Saksassa.

Keskiraskaan Renault Trucks D Z.E. -mallin 16-tonninen versio on ihanteellinen kaupunkitoimituksiin ja lämpötilasäädeltyihin kuljetuksiin. Sen toimintasäde on jopa 300 km käyttötarkoituksesta ja akkujärjestelmästä riippuen. Renault Trucks D Wide Z.E. on 26-tonninen versio jätteenkeräykseen. Molempia malleja ryhdytään valmistamaan Renault Trucksin Blainville-sur-Orne-tehtaalla Ranskan Normandiassa vuoden 2019 lopussa.

Nopean lataamisen ansiosta Renault Trucks D Z.E.- ja Renault Trucks D Wide Z.E. -mallien litiumioniakut voidaan ladata jopa jo yhdessä tai kahdessa tunnissa 150 kW Combo CCS -liitännän kautta. Yön yli kestävä AC-lataus täyteen tehoon vie 300 kWh:n akulla 12 tuntia. Tähän riittää teollisuuskäyttöön tarkoitettu 380 V:n ja 32 A:n kolmivaihevirtapistoke. Monipuoliset valmiudet erilaisiin käyttötehtäviin ja erilaisia päällirakenteita varten on maksimoitu varustamalla Renault Trucks D Z.E. ja Renault Trucks D Wide Z.E. voimanotolla, jossa on perinteinen mekaaninen liitäntä.

 

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY