Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ruotsissa järeimpien kuormatraktoreiden rekisteröinnit nousussa – John Deere vahvana

Ruotsalainen verkkojulkaisu iskogen.se on uutisoinut tämän vuoden Ruotsin kuormatraktoreiden rekisteröinneistä. Tiedot ovat mielenkiintoiset, sillä Suomessa valmistettavat John Deeren kuormatraktorit ovat erittäin vahvassa asemassa kuormatraktorimarkkinoilla – harvestereiden osalta rekisteröintejä ei Ruotsissa tehdä, joten niiden tilannetta ei voida arvioida.
Kuva: Tommi Hakala
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuosi 2020 Ruotsissa rekisteröitiin ennätykselliset 451 kuormatraktoria. Tänä vuonna ollaan alustavasti jäämässä pienempään kokonaismäärään, mutta vain hieman. Jo 2020 John Deere oli erittäin vahva ja osuus oli 42,4 %. Seuraavana olivat Komatsu (23,4 %) ja Ponsse (19,8 %). Nyt 2021 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana JD on nostanut osuuttaan, peräti 46,9 % osuuteen. Mutta kakkosija on nyt jaettuna Komatsun ja Ponssen kesken, molemmilla osuus 15,3 %. Lisäksi ruotsalaisvalmistaja EcoLog ja siihen sulautunut Gremo saavutti 10,2 % osuuden ja on siten tuplannut osuutensa.

Markkinoilla on myös tapahtumassa muutos entistä suurempien mallien suuntaan. Yli 18 tonnin kantavuuden konemallit edustivat alkuvuonna jo 38 % osuutta rekisteröinneistä – myydyin JD mallikin on ollut 17 kappaleen voimin järein 1910G. Siirtymää järeisiin malleihin on tapahtunut keskikokoisista 12–17,9 tonnin malleista, joita on kuitenkin edelleen lähes puolet. Pienempien, alle 12 tonnin kantavuuden mallien osuus on pitkään ollut 15–16 % ja tilanne on ennallaan.