Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ensimmäinen 100 km/h nopeudelle hyväksytty maatalousrengas sai Agritechnican hopeamitalin

Agritechnican hopeamitali on myönnetty 38 muun tuotteen lisäksi Alliance 298 MPT -renkaalle. Rengas on suunniteltu maatalouskäytössä olevien kuorma-autojen renkaaksi – pellolla sen luvataan käyttäytyvän kuin maatalousrengas ja maantiellä kuin tierengas.
Alliance 398 MPT -rengas palkittiin Agritechnica-näyttelyn hopeamitalilla. Kyseessä on ensimmäinen 100 km/h nopeusluokituksen omaava puhtaasti maatalouskäyttöön suunniteltu rengas.
Alliance 398 MPT -rengas palkittiin Agritechnica-näyttelyn hopeamitalilla. Kyseessä on ensimmäinen 100 km/h nopeusluokituksen omaava puhtaasti maatalouskäyttöön suunniteltu rengas. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Rengas on suunnattu esimerkiksi ajosilppurin alta rehua ajavien tai puimurilta viljaa varastoon siirtävien maatalouskuorma-autojen käyttöön. Rengas on rakenteeltaan vyörengas, vyöt ovat teräksiset.

Kuorma-autoihin suunniteltuja maatalousrenkaita on ollut markkinoilla aiemminkin, mutta Alliance on toistaiseksi ainut, joilla on sallittua ajaa 100 km/h.

Renkaan kanssa olisi suositeltavaa käyttää pidemmillä siirtymillä ajonaikaista rengaspaineen säätöjärjestelmää. Säätömahdollisuus on otettu huomioon rengasta kehittäessä, sillä pellolla paineet voidaan laskea aina 0,8 bariin, kun taas tiellä lain niin salliessa satasta ajettaessa paineena voidaan käyttää paremmat ja turvallisemmat ajo-ominaisuudet takaavaa 6,5 barin painetta.