Kurottajien myynti kasvaa teollisuusmaissa

Kurottajien myynti on kasvussa useissa teollisuusmaissa. Muutaman viime vuoden aikana on raportoitu toistuvasti edellisvuotta suuremmista myyntimääristä erityisesti Keski-Euroopassa.
Turbofarmer 65.9 S-170 -CVTRONIC oli viime Agritechnicassa esitelty Merlon uutuusmalli suurten maatalouskurottajien luokkaan. Siinä on FTP:n valmistama 125 kW (170 hv) moottori, uusittu hydrauliikka, jonka maksimituotto on 165 l/min ja portaaton voimansiirto.
Turbofarmer 65.9 S-170 -CVTRONIC oli viime Agritechnicassa esitelty Merlon uutuusmalli suurten maatalouskurottajien luokkaan. Siinä on FTP:n valmistama 125 kW (170 hv) moottori, uusittu hydrauliikka, jonka maksimituotto on 165 l/min ja portaaton voimansiirto. Kuva: Jyrki Karkinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kurottajat ovat yleistyneet viimeisen 10 vuoden aikana niin maataloudessa kuin rakentamisessakin. Samalla kurottajat ovat jakaantuneet yhä selvemmin eri käyttötarkoituksia varten suunnitelluiksi koneiksi.

Rakennustyössä etulyöntiasemassa ovat painavammat – ja usein ympäripyörivällä erillisellä ylävaunulla varustetut – koneet, kun maataloudessa painopiste on kevyemmissä koneissa, joiden rakenne on suunniteltu esimerkiksi tuorerehun käsittelyä varten.

Osapuilleen puolet maailmassa valmistettavista kurottajista myydään nykyisin Euroopassa. Myyntilukujen kasvu on ollut ajoittain erittäin voimakasta – Saksassa kasvua oli vuonna 2018 ennätykselliset 22 % verrattuna edellisvuoteen. Kokonaismyyntimäärä on Saksassa lähentymässä 5 000 kappaletta vuodessa.

Pääosan myynnin kasvusta arvioidaan tulevan maataloussektorilta, jossa kasvava tilakoko sekä pyrkimys optimoida työkoneet kutakin tehtävää varten ovat syrjäyttäneet etukuormaajalla varustettuja traktoreita monista töistä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jatkossa varsinkin raskaampien maatalouskurottajien kanssa tulevat kilpailemaan suhteellisen suuret teleskooppipuomilla varustetut pyöräkuormaimet, joita saatiin nähdä viime Agritechnicassa usean valmistajan osastoilla.