Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Saksan myydyin traktorimerkki vaihtui – John Deere kiilasi Fendtin edelle

Vuonna 2020 ykkösenä ollut Fendt jäi nyt toiselle sijalle ja myydyin merkki vuonna 2021 oli John Deere. Viime vuonna Saksassa myytiin lähes 6 200 John Deere -merkkistä traktoria. Se takasi merkille ykkössijan 17,9 % markkinaosuudella.
Kuva: John Christensen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kolmantena oli odotetusti Deutz-Fahr ja neljäntenä Kubota. Traktoreiden kokonaismyynti Saksassa kasvoi 8,6 % edellisvuoteen verrattuna.

Vuoden 2020 tiedot Englannista kertovat, että siellä JD pitää ykkössijan 26,5 % markkinaosuudella ja kakkosena on New Holland 17,8 % osuudella. Valtra säilytti Englannissa 5,5 % markkinaosuutensa vuonna 2020.

Tuoreempaa tietoa ei ole saatavilla, sillä tilastoa pitävä Agricultural Engineers’ Association (AEA) saa sikäläisen kilpailulainsäädännön mukaan julkaista tiedot edellisen vuoden myyntiosuuksista vasta yhden vuoden viiveellä. Kokonaismyynnin kertominen on sallittua ja AEA kertoo sen kasvaneen yli 50 hv:n luokassa viime vuonna 15,8 % vuoteen 2020 verrattuna. Kappalemäärä tässä teholuokassa oli hieman yli 12 000 traktoria.