Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Deutz-Fahr 8280 TTV täydentää valmistajan traktorimallistoa – 287-hevosvoimainen malli sijoittuu 7- ja 9-sarjan mallien väliin

Deutz-Fahrin tehokkaamman pään traktorimallisto täydentyy uudella 8280 TTV -mallilla. Uutuusmalli täyttää jo markkinoilla olevien 7- ja 9-sarjojen välisen raon, 8280 TTV -mallin tuplaturbomoottorin maksimiteho on 287 hevosvoimaa.
Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Suomen markkinoille Deautz-Fahrin uusi malli saapuu vuoden 2021 alkupuolella
Suomen markkinoille Deautz-Fahrin uusi malli saapuu vuoden 2021 alkupuolella Kuva: Valmistaja

Uutuusmallia varten on kehitetty niin uusi moottori kuin vaihteistokin. Traktorissa käytetään 6,1-litraista tason 5 päästömääräykset täyttävää Deutz-moottoria, jossa ei ole lisäteho-ominaisuutta. Suurimmaksi väännöksi valmistaja ilmoittaa 1 226 Nm. Moottorin öljynvaihtoväli on peräti 1 000 tuntia.

Voimansiirtona käytetään emokonserni SDF:n omaa portaatonta SDF T7780 -voimansiirtoa, jossa on yhdistelty muun muassa planeettapyörästöin toteutettua aluevaihteistoa sekä kahta hydrostaattiyksikköä. Voimansiirto on suunniteltu nykyvaatimusten mukaisiksi, sillä 60 km/h tunnissa päästään 1 830 k/min moottorin kierrosluvulla, 50 km/h 1 550 moottorin kierroksella ja neljänkympin vauhdissa kierroslukumittari näyttää vain 1 220 k/min. Traktori on tilattavissa eri nopeusvaihtoehdoilla.

Vakiovarustukseen kuuluvat esimerkiksi ohjaamon ilmajousitus ja kolminopeuksinen takavoimanotto, lisävarusteena on saatavilla muun muassa etuakselin kuivat erillislevyjarrut, kaksinopeuksinen etuvoimanotto ja 210 l/min tuottava suljettu hydrauliikkajärjestelmä. Vaihteiston ja hydrauliikan öljyt ovat erilliset. Suurin tilattavissa oleva rengaskoko on halkaisijaltaan 2,05-metrinen 710/70R42.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ohjaamo on sama kuin 7- ja 9-sarjoissa käytetty, ohjaamon ja moottorin väliin on jätetty pieni rako, mikä valmistajan mukaan vähentää lämpökuormaa, tärinää ja melutasoa. Uutuusmalli valmistetaan Saksassa Lauingenin tehtaalla, Suomen markkinoille 8280 TTV saapuu ensi vuoden alkupuolella.