Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ponsse ja Epec laajentavat Tampereelle - Tampereen Kampusareenalle lisää yrityksiä

Ponsse perustaa tytäryhtiönsä Epec Oy:n kanssa Tampereelle tuotekehitysyksikön, yliopiston yhteydessä sijaitsevalle Kampusareenalle.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tampereesta on muodostunut työkoneteollisuuden kasvukeskus ja sen vahva ohjelmisto- ja automaatioalan koulutus ja yritystoiminta vaikuttivat sijoituspaikkaan.

"Ponssen tuotekehitys tulee jatkossakin keskittymään pääasiassa Vieremälle ja Kajaaniin, jolloin tiedonkulku asiakkaiden, tuotannon ja tuotekehityksen välillä pysyy tiiviinä. Tampereen yksiköllä pyrimme varmistamaan osaavan työvoiman saannin myös tulevaisuudessa", Ponsse Oyj:n tuotekehitys- ja teknologiajohtaja Juha Inberg perustelee päätöstä. Vastaavasti Epecin tuotekehityksen painopiste säilyy yhtiön pääpaikalla Seinäjoella.

Uusi yksikkö keskittyy liikkuvien työkoneiden ohjelmisto- ja automaatiosuunnitteluun. Teknologian nopean kehityksen myötä tietokoneohjelmistojen merkitys erilaisissa työkoneissa kasvaa vauhdilla. Epec hakee voimakkaasti kasvua älykkäiden ohjausjärjestelmäratkaisujen toimittajana. Toimitusjohtaja Teemu Raittiin mukaan Tampereen sijainti mahdollistaa yhtiölle myös entistä läheisemmän yhteistyön Etelä-Suomen asiakkaiden kanssa.

Uusi tuotekehitysyksikkö aloittaa loppuvuodesta 2017. Uusissa tiloissa järjestetään rekry- ja infotilaisuus 3. marraskuuta 2017. Tampereen tuotekehitysyksikön henkilöstömääräksi arvioidaan noin 20 henkilöä ja koko henkilöstö on tavoite saada rekrytoitua vuoden 2018 loppuun mennessä.