Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Pininfarina Mahindran omistukseen

Italialainen ajoneuvosuunnittelija ja teolliseen muotoiluun erikoistunut Pininfarina siirtyy intialaisen Mahindra-ryhmän omistukseen. Ryhmän liikevaihto on 16,9 miljardia dollaria. Kauppasopimus tehtiin viime vuoden lopulla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

IT-palveluja tarjoava, liikevaihdoltaan 3,9 miljardin dollarin Tech Mahindra ja emo-Mahindra ostavat 76,06 prosenttia Pininfarina S.p.A.:n osakkeista. Niillä perustetaan joint venture -yhtiö, josta Tech Mahindra omistaa 60 ja emo 40 prosenttia. Mahindra tarjoutuu ostamaan loput ulkona olevat Pininfarinan osakkeet 1,1 euron kappalehintaan.

Kauppahinnaksi kerrotaan 28 miljoonaa dollaria, minkä lisäksi Mahindra antaa Pininfarinan velkojille 125 miljoonan dollarin vakuudet ja lupaa sijoittaa yhtiöön 20 miljoonaa dollaria, yhteensä noin 185 miljoonaa dollaria.

Pininfarina jatkaa toimintaansa itsenäisenä liiketoimintayksikkönä ja Paolo Pininfarina sen hallituksen puheenjohtajana.

Tech Mahindran mukaan yritys tulee hyötymään Pininfarinan vahvasta asemasta Italian ja Saksan sekä USA:n ja Kiinan henkilöautomarkkinoilla. Yhtä lailla tärkeää sille on Pininfarinan 85-vuotinen kumppanuus Ferrarin, Alfa Romeon, Maseratin ja Peugeotin kanssa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pininfarinan muotoilutoimisto on suunnitellut myös suurnopeusjunia, busseja ja maataloustraktoreita, joista uusimmat Zetor-mallit ovat yksi esimerkki. Pininfarina tunnetaan myös Fiat- ja Fiatagri-traktoreiden ohjaamosuunnittelijana.

Tech Mahindra uskoo yrityskaupan tehostavan sen kilpailukykyä läntisten suunnittelutoimistojen kanssa erityisesti tuotesuunnittelussa ja prototyyppien valmistuksessa.

Mahindra-ryhmän hallituksen puheenjohtajan Anand Mahindran mukaan kauppa ei hyödytä ainoastaan tytäryhtiötä, vaan koko konsernia. "Tuotesuunnittelu ja teollinen muotoilu ovat kuluttajien kannalta yhä tärkeämpää, koska ne vaikuttavat kuluttajien valintoihin ja käyttökokemuksiin eli meidän tulevaan menestymiseemme."