Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Caterpillar ykkösenä - Maailman suurimmat maansiirtokonevalmistajat listattu

Vuosittainen suurimpien maansiirtokonevalmistajien listaus osoittaa, että valmistajien keskinäisessä sijoittumisessa on tapahtunut merkittäviä muutoksia. Caterpillar ja Komatsu olivat edelleen suurimmat vuonna 2015. JCB on tehnyt loikan ylöspäin ja suurin pudottaja oli Shantui yhdessä muiden kiinalaisten valmistajien kanssa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuosittainen Yellow Table -listaus kertoo edellisen vuoden osalta maailman suurimpien konevalmistajien välisen sijoituksen. Kärkikaksikko on pysynyt samana jo ties kuinka monetta vuotta perätysten eli Caterpillar oli jälleen ykkösenä ja Komatsu kakkossijalla. Kaksikon osuus maailman kokonaismyynnistä on suuri: noin 30 %.

Tästä eteenpäin lista on täynnä yllätyksiä. Vuoden 2013 listauksessa peräti kolmantena ollut Volvo CE on pudonnut kuudenneksi ja nyt tilalla on Terex, joka 2013 oli kuudes ja 2014 nousi viidenneksi. Kuvaavaa on, että nyt kolmanneksi päässeen Terexin markkinaosuus on vain 4,9 %. Volvon markkinaosuuden pudotus on kuitenkin jossain määrin yllättävä asia.

Vuonna 2014 kolmantena ollut Hitachi on nyt neljäntenä. Liebherr on säilyttänyt viidennen sijan. Vuonna 2013 kovan rynnistyksen tehneet, seitsemäntenä ja kahdeksantena olleet Zoomlion ja Sany ovat nyt kokonaan pois kärkikymmeniköstä. Tilalla ovat John Deere ja Doosan. John Deere on meikäläisittäin tuntematon maanrakennuskoneiden valmistajana, mutta Amerikan mantereella se on suuri tekijä.

Yhdeksäntenä on kärkikymmenikön ainoana kiinalaisvalmistajana XCMG. JCB on vahvassa nousujohteessa ja kipusi sijalta 12 kymmenenneksi. JCB:llä on nyt 2,6 % markkinaosuus.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yellow Tablen suurimmat pudotukset kokivat kiinalaiset valmistajat. Liugong putosi sijalta 16 kuusi pykälää alemmas ja Shantui putosi seitsemän pykälää päätyen sijalle 38. Kokonaisuutena alan liikevaihto oli laskenut vuoteen 2014 verrattuna 16 %. Yellow Table-listauksen tekee vuosittain maanrakennusalan mediayhtiö KHL.