Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Massey Ferguson esitteli täysin uuden traktorisarjan yli 200 hevosvoiman kokoluokkaan!

Massey Ferguson esitteli viime Agritechnicassa uuden Next-traktorikonseptin, jonka kerrottiin näyttävän suuntaa lähitulevaisuudessa esiteltäville malleille. Tällä kertaa odotusaika oli harvinaisen lyhyt, sillä uusi Massey Ferguson 8S -traktori esiteltiin 24.7.2020.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuva: Valmistaja

Massey Ferguson 8S on todellakin uusi traktori eikä vain aikaisempien mallien facelift. Mallistoon kuuluu 4 traktoria, joiden nimellistehot ovat 205-265 hevosvoimaan. Moottori on 6-sylinterinen Agco Power.

Päällepäin näkyvin uutuus on moottorin ja ohjaamon sijoitus. Ne eivät ole tiivisti perän jälkeen, vaan niiden välissä on parin kymmenen sentin tyhjä tila, joka alentaa ohjaamon melutasoa ja tehostaa moottorin jäähdytystä.

Nelipylväisen ohjaamon melutaso on vain 68 db(A). Ohjaamosta on valmistajan mukaan erittäin hyvä näkyvyys joka puolelle traktoria. Ohjaamossa on myös kokonaan uusi kyynärnoja, johon Datatronic 5 tai Fieldstar -näyttö on kiinnitetty. Mittaristo on sijoitettu ohjaamon oikeaan etupilariin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

8S -sarjan traktoriin on saatavissa kolme eri voimansiirtoratkaisua, joista ensimmäisenä markkinoille tulevat uusi Dyna7 – powershift sekä DynaE- kaksoiskytkentävaihteisto, portaaton voimansiirto esitellään ensi vuoden puolella. Kaksoiskytkentävaihteistossa jossa on yhteensä 28 nopeutta eteen ja taakse. Vaihteiston porrastus on erittäin tiheä varsinkin 5-20 km/h peltonopeuksilla. Vaihteiston kytkentänopeutta voidaan säätää helposti ajovivusta. Siirtoajo voidaan tehdä alhaisilla moottorin kierroksilla.

Uuden 8S sarjan valmistus ja myynti Euroopan isoilla traktorimarkkinoilla alkaa heti, mutta alussa traktoreita on todellakin saatavana rajoitetusti.