Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sisulta erikoistoimitus vaativiin olosuhteisiin

Sisun Norjaan toimittama Sisu Polar Hauler 8x4 -raskasveturi on varustettu uudella 10 tonnin kantavuuden omaavalla nousevalla ja ohjaavalla kakkosakselilla. Uudella akselistorakenteella saavutetaan suurempi tieliikenteessä sallittu kokonaispaino ja akselipainojen tasaisempi jakautuminen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nostettava 2-akseli yhdessä vedonvapautuksen ja hydraulisen telinnoston kanssa lisää valmistajan mukaan Sisun polttoainetaloudellisuutta sekä parantaa ajoneuvon etenemiskykyä Norjan haastavissa olosuhteissa.

Johs. J. Syltern as:lle luovutettu SISU Hauler on uuden 2-akselin lisäksi varustettu valmiudella irrotettavalle viidennelle akselille. Asiakkaan toivomusten mukaisesti uuden SISU Polar Haulerin ohjaamosta löytyy 2-akselin ja 5-akselin portaaton jousipaineensäätö. Portaattomasti säädettävissä olevan jousituspaineen avulla ajoneuvolle saavutetaan aina optimaalinen akselipainojakauma.

Norjan mäkisissä maastoissa työskentelyä varten Sisun etutasauspyörästö on varustettu erillisellä öljypumpulla. Lisäksi toimitettu auto on varustettu erikoismatalalla 36 tonnin siirrettävällä vetopöydällä, hiekoittimilla ja muun muassa säätötilavuushydrauliikalla lavetti- ja kippiperävaunujen käyttö huomioiden.

Uusi akseli on levyjarrullinen ja mekaanisesti ohjattu. Sisun FSND10P-akseli on varustettu nelipalkeisella ilmajousituksella ja ilmatoimisella nostojärjestelmällä. Kuljettaja voi valita akselin kantavuuden säädön automaattiseksi tai manuaaliseksi. Uudentyyppisellä jousituksen tuennalla ilmajousitetulle akselille on saatu  jopa 60 mm normaalia pidempi joustomatka. Ilmajousitusjärjestelmän tuenta pitää jousitasot aina kohtisuorassa toisiinsa nähden, jolloin jousituksen maksimiliikkeitä ei tarvitse rajoittaa. Lisäksi akseli voidaan varustaa kallistuksenvakaajalla.