Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Komatsu esitteli 8-pyöräisen hakkuukoneen - Komatsu Days 2016 -Uumaja, Ruotsi

Komatsu Forest järjesti toukokuun toisella viikolla Uumajassa suuren asiakastapahtuman, jossa esiteltiin uusia konemalleja kaikkiaan 700 asiakkaalle. Edellinen Komatsu Days -tapahtuma järjestettiin 2014.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tänä vuonna esillä oli täysin uusi aluevaltaus, Komatsun ensimmäinen 8-pyöräinen hakkuukonemalli. Uutena esiteltiin myös Suomen markkinoille odotettu järeämpi yleishakkuupää ja uuden kokoluokan kuormatraktorimalli.

Uusi 8-pyöräinen harvesteri perustuu Komatsu 931 -malliin. Verrattuna 6-pyöräiseen versioon, on takarunko pidempi. Koska Komatsun harvesterit perustuvat vakautusjärjestemän kanssa yhteenkytkettyyn keinuvaan taka-akseliin, on myös uusi 931XC keinuvalla teliakselistolla varustettu. Ratkaisu on markkinoiden ensimmäinen kyseisen tyyppinen toteutus.

Uusi hakkuupäämalli C123 tulee korvaamaan aikaisemman 365-mallin. Tärkein muutos on sahalaitteen muuttuminen Komatsun Constant Cut -versioksi. Uusi hakkuupää on saatavissa 10-metrisellä nosturilla varustettuun 911-alustakoneeseen tai 11-metrisellä nosturilla varustettuun 931-malliin. Kaksisyöttörullainen S-hakkuupäämallisto laajentuu pienemmällä S82 -mallilla.

Kuormatraktoreista malli 865 poistuu ja korvaantuu 16-tonnin kantavuuden 875-mallilla. Sen nosturi on järeämpi Komatsu 145F, joka on saatavissa 8,5 metrin ulottuman yksijatkeisenakin versiona. 14-tonnin kantavuuden 855.1 muuttuu 855-malliksi, jossa nosturi on uusi 130F ja vakiokuormatila on ohjaamosta hallittava levennettävä FlexBunk. Ennakkoesittelyssä oli myös uudistuva järein kuormatraktori 895. Uusissa kuormatraktorimalleissa on konepeiton muotoilua muutettu pyöreämmäksi ja myös näkyvyys on parantunut.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uutuudet esitellään tarkemmin Koneviestin numerossa 9, joka ilmestyy 16.6.