Mahindra & Mahindra Ltd kasvattaa omistustaan Sampo-Rosenlewistä

Yksi maailman suurimmista traktoreiden valmistajista, intialainen Mahindra & Mahindra Ltd on kasvattanut osakeomistustaan Sampo-Rosenlew Oy:stä 74,97 %. Osakekannan kasvusta huolimatta Sampo-Rosenlew Oy jatkaa edelleen erillisenä itsenäisenä yrityksenä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jo vuodesta 2016 asti tiiviisti yhteistyössä työskennelleet yritykset pyrkivät kasvattamaan leikkuupuimureiden sekä metsäkoneiden liiketoimintaa eri puolilla maailmaa. Leikkuupuimurit ovat maailmanlaajuisesti traktoreiden jälkeen Mahindran toiseksi suurin tuotekategoria. Yritysten yhteisen tiedotteen mukaan Mahindran traktorituotannon kokoluokka yhdistettynä Sampo-Rosenlewin globaaliin asiantuntemukseen leikkuupuimureissa antavat molemmille yrityksille mahdollisuuden tarjota laajempi tuotevalikoima eri maiden viljelijöiden tarpeisiin.

Tiedotteessa kerrotaan, että Sampo-Rosenlew tuo Mahindralle maailmanluokan osaamisen ja teknologian sadonkorjuuseen Mahindran ydinmarkkinoilla Intiassa, Aasiassa ja Afrikassa. Puolestaan Mahindran tuki ja jakelukanava mahdollistavat Sampo-Rosenlewille kasvun uusilla ja nykyisillä markkina-alueillaan Euroopassa, IVY-maissa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Pohjois-Afrikassa.

”Mahindran kasvanut omistusosuus Sampo-Rosenlewista mahdollistaa entistä tiiviimmän yhteistyön yhtiöiden välillä. Sampo tulee hyötymään Mahindran maanviljelyskoneiden globaalista kokoluokasta sekä jakelukanavista. Toisaalta pystymme kasvattamaan Mahindran leikkuupuimuriliiketoimintaa globaalilla osaamisellamme”, toteaa tiedotteessa Sampo-Rosenlewin toimitusjohtaja Jussi Malmi.

Maailman suurin traktorien valmistajalla Mahindralla on johtava asema hyötyajoneuvoissa, tietotekniikassa, rahoituspalveluissa ja lomaosakeliiketoiminnassa Intiassa. Yritys työllistää yli 256 000 henkilöä yli 100 maassa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Porissa sijaitseva Sampo Rosenlew Oy:n Suomen liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa. Yrityksen päätuotteet ovat leikkuupuimurit ja metsäkoneet. Sampo Rosenlew myy tuotteitaan yli 50 maahan, ja viennin osuus myynnistä on noin 90 %. Tärkeimmät markkina-alueet ovat Eurooppa, IVY-maat, Amerikka ja Pohjois-Afrikka.