Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Case IH Optum -traktori uudistuu – muun muassa moottori ja ohjaamo päivittyvät

Optum esiteltiin Casen mallistoon vuonna 2015 Puman ja Magnumin välisen aukon täyttämiseksi. Nyt Optum saa päivityksen myötä muun muassa uuden moottorin ja ohjaamon.
Kuva: Valmistaja

Optum-mallistoon kuuluu kolme portaattomalla voimansiirrolla varustettua mallia, jotka ovat Optum 250 CVXDrive, Optum 270 CVXDrive ja Optum 300 CVXDrive. Mallinumero kertoo suoraan moottorin nimellistehon.

6,7 litran FPT-moottori on päivitetty täyttämään Stage V eli tason 5 päästövaatimukset. Teholukemat ovat muuttuneet esimerkiksi Optum 300 CVX -mallissa hieman. Moottorin nimellisteho on 300 hevosvoimaa, maksimitehon lukema on 313 hevosvoimaa. Suurin teho saavutetaan moottorilla 1 800 k/min kierrosnopeudella. Suurin vääntömomentti on edelleen 1 282 Nm, joka saavutetaan 1 400 k/min kierroksilla. Moottorin huoltoväli on 750 tuntia.

Näkyvimmät uudistukset on tehty ohjaamoon, joka sisältää muun muassa uuden Multicontroller-käsinojan, joka esiteltiin aiemmin Magnumissa. Käsinojassa on uudistettu AFS Pro 1200 -kosketusnäyttö. Oikeassa A-pilarissa sijaitsevan mittariston näytön ulkoasu ja muotoilu on uudistettu, minkä kerrotaan osaltaan vaikuttavan näkyvyyteen positiivisesti. Lasipinta-alaa on 11 % enemmän verrattuna edelliseen malliin. Kuljettajalle on enemmän jalkatilaa, ja ohjaamon tilavuus on kasvanut yhteensä 7,5 %. Ohjaamon melutaso on laskenut 66 desibeliin.

Uuden Magnumin tyyliin myös Optumissa on kaukosäätöinen keskuslukitus ja avaimen lisäksi traktori voidaan myös käynnistää ja sammuttaa painikkeesta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Etunostolaite on aiempaa järeämpi ja nostaa 1 500 kg enemmän, eli 6 tonnia. Myös takanostolaitteen nostokyky on kasvanut 700 kg:llä ollen nyt 11 tonnia. Hydrauliikkaliittimet on uudistettu ja värikoodattu aiempaa selkeämmin. Saatavana on viisi venttiiliä takana ja kolme venttiiliä keskellä.

Optum-malliston traktorit valmistetaan Saint Valentinissa Itävallassa.