Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Hiab tuo markkinoille sykloniteknologiaa hyödyntävän öljysäiliön

Hiab tuo markkinoille kuormaus- ja puutavaranostureihin tarkoitetun öljysäiliön, joka hyödyntää sykloniteknologiaa. Valmistajan mukaan uusi tekniikka vähentää öljyn kulutusta, nosturin painoa, vie vähemmän tilaa ja alentaa käyttökustannuksia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Patentoitu teknologia on ensimmäinen laatuaan koko teollisuudenalalla. Säiliön syklonijärjestelmä poistaa ilmaa säiliöön palaavasta hydrauliöljystä, mikä tekee siitä valmistajan mukaan jopa kymmenen kertaa tehokkaamman perinteisiin järjestelmiin verrattuna.

Tekniikka kierrättää ja suodattaa öljyä aiempaa useammin, jolloin säiliön kokoa voidaan pienentää merkittävästi. Tällöin myös tarvittavan öljyn määrää voidaan vähentää. Hienoinen ylipaine järjestelmän ulostulossa estää myös hydraulipumpun kavitaation, mikä pidentää pumpun, öljyn ja hydraulijärjestelmän käyttöikää.

"Koska syklonitekniikka poistaa öljystä ilmaa jopa kymmenen kertaa tehokkaammin, voimme tehdä öljysäiliöstä aiempaa huomattavasti kompaktimman. Jos kyseessä on esimerkiksi kuorma-autoon kiinnitettävä kuormausnosturi tai puutavaranosturi, jossa on tavallisesti käytetty 250 tai 300 litran öljysäiliötä, voidaan nyt käyttää 100 litran syklonisäiliötä. Pienemmän koon ja alhaisemman painon ansiosta kuorma-auton polttoaineen kulutusta voidaan vähentää, jolloin sen CO2-päästöt vähenevät jopa 600 kg vuodessa. Säiliön pienempi koko ja alhaisempi paino lisäävät hyötykuormaa ja jopa 60 prosenttia alhaisemman öljynkulutuksen. Se tekee hydraulijärjestelmästä kestävämmän, joten myös käyttökustannukset vähenevät.", kertoo Hiabin kuormausnosturilisävarusteiden tuotepäällikkö Markus Sjöqvist.

Sykloniöljysäiliö voidaan kiinnittää myös suoraan nosturiin, ja se on myös osa nosturin takuupakettia. Syklonisäiliöteknologia toimii useimmissa Hiabin nosturimalleissa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY