Traktorimarkkinoilla on nyt imua – Italiassa rekisteröity tänä vuonna yli 17 000 traktoria

Italiassa järjestetyn Eima-näyttelyn lehdistötilaisuudessa puitiin traktorimarkkinoita.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Italia on ollut perinteisesti Euroopan kolmanneksi suurin traktorimarkkina, minkä vuoksi sen tilastot kuvaavat jossain määrin myös koko Euroopan tilannetta. Italialaisten maatalouskonevalmistajien yhdistys FederUnacoma on koonnut paikallisen liikenneministeriön rekisteröintitilastojen perusteella tilaston, jonka mukaan Italiassa on rekisteröity kuluvana vuonna lokakuun loppuun mennessä 17 256 traktoria. Määrä on alempi kuin vastaavana ajanjaksona vuonna 2021, mutta edelleen suurempi kuin ennen korona-aikaa.

Tiukat taloudelliset ajat eivät Italiassa vaikuta jarruttavan maatalouskonemarkkinoita, vaikka lukemat ovat edellisvuoteen laskenutkin. Lasku on luonnollista, sillä huippuvuonna 2021 Italian traktorimarkkina kasvoi peräti 36 prosenttia. Tämän vuoden haasteet tuotantoketjuissa ja osien saatavuudessa ovat hidastaneet valmistajien tahtia.

Merkittävää on, että myyntiluvut ovat pysytelleet edellisvuosien keskiarvoa korkeammalla tasolla, mikä kertoo FederUnacoman mukaan alkutuotantosektorin tarpeesta uudistaa konekalustoaan. FederUnacoman puheenjohtaja Alessandro Malavolti kertoi puheessaan, että maataloussektori kamppailee muiden teollisuudenalojen kanssa vaikean taloustilanteen kanssa. Konevalmistajien tilanteessa auttaa se, että Italia on pärjännyt koneiden viennissä kotimarkkinoita paremmin, ja kansallista markkinaa ovat piristäneet investointituet, jotka kannustavat hankkimaan uuden sukupolven teknologiaa.