Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Doosan-kaivinkoneisiin uusi Novatron 2D -varustepaketti puoliautomaatio­­järjestelmille

Doosan on ilmoittanut medialle lähetetyssä tiedotteessaan, että yhtiön lyhytperäisen DX235LCR-5 tela-alustaisen kaivukoneen saa nyt uudella Novatron 2D -puoliautomaatiojärjestelmän lisävarustepaketilla. Varustepaketti on osa Doosanin Smart Solution -älyratkaisuja.
Kuva: Valmistaja
Kuva: Valmistaja/Beka Nemstsveridze

Novatron 2D -puoliautomaatiojärjestelmä tarjoaa nopean ratkaisun päivittää kaivinkone uusilla automaatio-ominaisuuksilla. Joustavaa varustepakettia ei tarvitse asettaa välittömästi vaan pääkiinnikkeet ja johdotukset asennetaan asiakkaan kaivukoneeseen valmiiksi ja muu automaatiojärjestelmä voidaan lisätä myöhemmin. Tämä mahdollistaa Novatron 2 D -puoliautomaatiojärjestelmän osien asennuksen nopeammin ja yksinkertaisemmin ilman hitsausta ja purkamista. Varustepaketti asennetaan asiakkaiden koneisiin Doosanin kokoonpanokeskuksessa Belgiassa. Toimenpide lyhentää koneiden toimitusaikaa ja vähentää työmääriä jälleenmyyjien ja asiakkaiden verstailla.

Yhtiöiltä tulleen tiedotteen mukaan Novatron 2D -puoliautomaatiojärjestelmän automatisoidut puomi-, varsi- ja kauhatoiminnot mahdollistavat tasauksen kohdetasoon ja -kaltevuuteen vaatien vain yhden ohjainvivun liikkeen, jolla hallitaan sekä liikettä että nopeutta. Novatron 2D -puoliautomaatiojärjestelmässä on myös integroitu koneohjaus, joka mittaa syvyyden, etäisyyden ja kaltevuuden, ja joka kertoo käyttäjälle kauhan koron, jotta hänen ei tarvitse keskeyttää työtään koron tarkistamista varten.

Lue myös juttu Koneohjausjärjestelmät yleistyvät – Novatron panostaa koulutukseen ja tuotekehitykseen KV 5/2020!