Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

JCB sähköistää koneitaan – lisäksi myyntiin sähkömalleihin sopiva yleislaturi

JCB panostaa voimakkaasti sähkökäyttöisiin koneisiin. Pääpaino on koneissa, joita käytetään sisätiloissa tai herkässä ympäristössä, kuten eläinsuojissa.
JCB:n ensimmäisen täysin sähkökäyttöisen kurottaja, 505-20E, soveltuu käytettäväksi esimerkiksi kotieläinsuojissa, jossa moottorin ääni ja pakokaasut aiheuttavat haittaa.
JCB:n ensimmäisen täysin sähkökäyttöisen kurottaja, 505-20E, soveltuu käytettäväksi esimerkiksi kotieläinsuojissa, jossa moottorin ääni ja pakokaasut aiheuttavat haittaa. Kuva: Valmistaja
JCB on kehittänyt uuden nopean yleislaturin, joka on yhteensopiva kaikkien sen valmistamien E-TECH-sähkömallien kanssa.
JCB on kehittänyt uuden nopean yleislaturin, joka on yhteensopiva kaikkien sen valmistamien E-TECH-sähkömallien kanssa. Kuva: Valmistaja

JCB:n ensimmäinen täyssähköinen kone oli vuonna 2019 esutelty minikaivinkone 19C-1E. Nyt se on saanut seurakseen JCB:n ensimmäisen täysin sähkökäyttöisen kurottajan, 505-20E:n, sekä uuden yhden tonnin minidumpperin, IT-E-dumpperin.

Koska sähkökoneiden lataaminen voi joskus olla ongelma, mikäli verkkovirtaa ei ole käytettävissä, on JCB kehittänyt useita erikokoisia litiumioniakkupaketteja, joiden avulla akkukoneella voi työskennellä tarvittavan ajan.

JCB on myös kehittänyt uuden nopean yleislaturin, joka on yhteensopiva kaikkien sen valmistamien E-TECH-sähkömallien kanssa. JCB Universal Charger toimii 48 V ja 96 V akkusähköjärjestelmien kanssa. Myös pikalataus on mahdollista.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

JCB:n innovaatiojohtaja Tim Burnhope kertoo, että yhtiö on onnistunut tuomaan laajan valikoiman sähkökoneita hyvin lyhyessä ajassa. Hän lisää, että suurempien rakennuskoneiden osalta yritys jatkaa investointeja puhtaaseen diesel-tekniikkaan ja samaan aikaan uusien sähkökoneiden kehittäminen jatkuu voimakkaana. "Lisää on tulossa, etenkin laitevalikoimamme pienemmässä päässä."