Myös Toyotalle täyssähköinen pakettiauto – ensimmäiset Toyota Proace EV -malliston autot Suomeen keväällä 2021

Toyotan ensimmäisen täyssähköisen pakettiauton, Proacen, ennakkomyynti on käynnistynyt. Ensimmäisiä autoja odotetaan Suomeen keväällä 2021.
Toyota Proace pohjautuu PSA-yhtymän sähköisiin Citroen ja Peugeot tonniluokan pakettiautoihin. Eroavaisuudet löytyvät lähinnä mallivaihtoehdoista ja varusteluista.
Toyota Proace pohjautuu PSA-yhtymän sähköisiin Citroen ja Peugeot tonniluokan pakettiautoihin. Eroavaisuudet löytyvät lähinnä mallivaihtoehdoista ja varusteluista. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Toyota Proace EV -mallisto käsittää Suomessa kaksi koripituutta, Compact- ja L2-pituudet, jotka ovat aina viisiovisia ja varustettu ikkunallisilla takapariovilla. Akuston koko on valittavissa L2-koripituuden yhteydessä 50 kWh:n ja 75 kWh:n välillä. Compact-korimalli on aina varustettu 50 kWh -akustolla. Sähkömoottorin maksimiteho on 100 kW ja maksimivääntö 260 Nm. WLTP-testisyklillä mitattuna normaali akusto mahdollistaa 230 km:n toimintasäteen ja isompi akusto 330 km:n toimintasäteen.

Korkeajänniteakusto on sijoitettu tavaratilan lattian alle, joten kuormatilan koko tai käytettävyys ei kärsi lainkaan verrattuna polttomoottorikäyttöisiin sisarmalleihin. Kuormatilan tilavuus on Compact-korimallissa 4,6 m3 ja 6,1 m3 L2-korimallissa. Kantavuus vaihtelee 1 000 - 1 275 kg:n välillä ja vetomassa jarrulliselle perävaunulle on 1 000 kg.

Käytettäessä 100 kW:n pikalatausasemaa voidaan 50 kWh:n akusto ladata tyhjästä 80 prosentin varaustasoon noin 30 minuutissa, ja isompi 75 kWh:n vastaava latausaika on noin 45 minuuttia. Muualta kuin pikalatausasemista ladattaessa apuna on auton sisäinen 11 kW AC-laturi. Yhdestä vaiheesta ladattaessa latausajat vaihtelevat akun koon mukaan n. 7,5–11,5 tunnin välillä, kolmesta vaiheesta ladattaessa n. 5 - 7 tunnin välillä.

Toyota Proace EV -mallin kattava vakiovarustelu sisältää mm. korinväriset puskurit sekä ovenkahvat, automaatti-ilmastoinnin, avaimettoman sisäänkäynnin ja käynnistyksen, pysäköintitutkan sekä peruutuskameran ja 7” kosketusnäytöllä varustetun mediakeskuksen. Lisävarusteinen Teknologia-paketti sisältää karttanavigoinnin, Toyota Safety Sense -turvavarusteet (ml. PCS-automaattinen hätäjarrutus, kaistavahti, liikennemerkkien tunnistus sekä automaattiset kaukovalot) sekä akustisesti eristetyn tuulilasin ja HUD-tuulilasinäytön.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Toyota Proace EV -mallin hinnat alkavat 46 881,19 eurosta (Proace EV Compact 50 kWh 5-ovinen). Ensimmäiset autot ovat Suomessa maaliskuussa 2021.