Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Uusi Lännen M-mallisto – Agco jatkaa moottoritoimittajana

LMCE Group esittelee uuden Lännen M-malliston, jonka suunnittelun käynnistäjänä toimi Stage V -päästöluokitus. Tarjolla on kolme versiota 12 – 13 tonnin kokoluokkiin. Mallisto täydentyy tuttujen 8600 ja 8800 väliin tulevalla 8700M-mallilla.
Lännen uuden M-malliston värimaailma on uusittu. Keltainen on nyt sama kuin Lundbergin koneissa. Runkoelementit ovat tummat ja nyt vakiona ovat mustat vanteet. Pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmä on tuotu yhteen pakettiin koneen oikealle sivustalle.
Lännen uuden M-malliston värimaailma on uusittu. Keltainen on nyt sama kuin Lundbergin koneissa. Runkoelementit ovat tummat ja nyt vakiona ovat mustat vanteet. Pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmä on tuotu yhteen pakettiin koneen oikealle sivustalle. Kuva: Timo Rintakoski
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

M-sarjan suunnittelun käynnistäjänä oli Stage V -päästöluokitus. Moottoritoimittajana jatkaa edelleen Agco. Nyt konepeiton alle tulee Agco 49 LFTN Stage V -moottori, jossa on mm. hydrauliset venttiilinnostimet. Pakokaasujen jälkikäsittely-yksikkö on mallia 3-in-1, ja se sijaitsee konepeiton ulkopuolella koneen oikealla puolella. Polttoaineena on mahdollista käyttää toisen sukupolven HVO-biodieseliä. Moottoritilan jäähdytystä on parannettu.

Mallistoa uudistettiin muutoinkin kuin pelkästään moottorin ja pakokaasujen käsittelyjärjestelmän osalta. Nyt mm. ajohydrauliikka on toteutettu tehokkaammalla pumpulla. Hydrauliikkaöljysäiliö on uusittu parempien virtausten ja helpomman huollettavuuden saavuttamiseksi.

Ohjaamoon kiipeämisen helpottamiseksi raput on uusittu ja työkalulaatikot on viety aiempaa pidempien lokasuojien yhteyteen. Vakiovarusteeksi tulee HD-panssarit, joista etummainen on saranoitu. Ohjaamosta löytyy nyt liukukiskoon asennettu 10” kosketusnäyttö.

Mallisto täydentyy tuttujen 8600 ja 8800 versioiden väliin tulevalla 8700M-versiolla, mikä on yhdistelmä pienempää ja suurempaa konetta. Kaikki M -malliston koneet voidaan varustaa Lännen LINE SYSTEMS -nostimilla ja Lännen 8700M ja 8800M myös Lännen RAIL SYSTEMS -ratapyörävarustuksilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lännen M-mallisto esitellään julkisesti 3.–5.9. järjestettävässä FinnMetko-tapahtumassa.