Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Renkaiden kierrätysmaksut halpenivat

Vuoden vaihteessa ajoneuvojen ja työkoneiden renkaiden kierrätysmaksut laskivat noin 10 prosenttia. Esimerkiksi traktorin vapaasti pyörivien eturenkaiden, traktorin perävaunun renkaiden, pienlaitteiden, mönkijöiden ja teollisuusrenkaiden kierrätyshinta on nyt 2,42 euroa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Alle 20-tuumaisten maatalousrenkaiden kierrätys maksaa puolestaan 5,27 euroa ja yli 20-tuumaisten 11,90 euroa. Alle 300-kiloisilla työ- ja metsäkonerenkaiden kierrätyksellä on hintaa 18,91 euroa ja yli 300 kiloa painavilla 88,29 euroa.

Renkaiden keräyksestä ja hyötykäytöstä huolehtii Suomen Rengaskierrätys Oy, joka on yhteistyöllä toimiva ja keskeisistä rengasalan toimijoista koostuva tuottajayhteisö. Kierrätysjärjestelmästä puolestaan vastaa jälleen kaudella 2016–2020 Kuusakoski Oy.

”Hoidamme kierrätysvelvoitteen voittoa tavoittelematta. Pystyimme alentamaan kierrätysmaksuja 1.1.2016 alkaen suurimpia maansiirtokonerenkaita lukuun ottamatta. Esimerkiksi henkilöauton renkaan kierrätysmaksua alennettiin 2,17:stä 1,92 euroon ja kuorma-auton renkaan 10,60:sta 9,49 euroon kappaleelta”, Rengaskierrätyksen toimitusjohtaja Risto Tuominen kertoo.

Renkaiden kierrätysjärjestelmä rahoitetaan uusien renkaiden hintaan sisältyvällä kierrätysmaksulla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Viime vuonna renkaiden kierrätys kasvoi 11,3 prosenttia vuoteen 2014 verrattuna, ja käytöstä poistettuja renkaita kerättiin yhteensä 55 453 tonnia. Renkaita hyödynnettiin 52 253 tonnia lähinnä maanrakennus- ja energiatarpeisiin. Renkaita ohjataan kierrätysjärjestelmän kautta jonkin verran myös pinnoitukseen.

Tarkkoihin maksuihin voit tutustua Suomen Rengaskierrätyksen sivuilla.